Zmena prináša viacero výhod.

Služby a produkty spoločnosti Google tvoria veľmi dobre fungujúci ekosystém, ktorý je z mesiaca na mesiac lepší. Pokým niektoré aplikácie sa dynamicky menia na základe trendov, tak iné sú “zabudnuté v minulosti”. Dobrým príkladom druhého tvrdenia je práve Disk Google, ktorý ak sa mení, tak ide skôr o pridávanie funkcií na pozadí, než by sa menil vizuál tejto služby. Disk je pritom bezpečné miesto na zálohovanie všetkých súborov a získanie prístupu k nim z ľubovoľného zariadenia. Stačí sa iba prihlásiť do svojho Google konta nech sa nachádzate kdekoľvek na svete.

Disk Google: Buďte produktívnejší s novým panelom vyhľadávaniaZdroj: 9to5google
Disk Google: Buďte produktívnejší s novým panelom vyhľadávania

Google pre Disk koncom roka 2023 pripravil dlhoočakávaný redizajn webovej verzie, pričom práce na ňom stále prebiehajú. Dôkazom je nový rozšírený vyhľadávací panel a vylepšené možnosti vyhľadávania. Portál 9to5google informuje, že nové vyhľadávacie pole sa zobrazuje v hornej časti obrazovky, na dobre viditeľnom mieste, pod slovami “Víta vás Disk”, čo môžeme potvrdiť aj my. Táto nová pozícia lišty sa vzťahuje len na túto stránku a všade inde zostáva na obvyklom mieste, čiže oveľa vyššie ako na domovskej stránke.

Pod vyhľadávacím poľom sa nachádzajú aj štyri filtre pre presnejšiu definíciu požiadavky používateľa. Filtre zahŕňajú možnosti Typ (súboru), Ľudia, Upravené a Umiestnenie – ktoré vás okamžite prenesú do výsledkov vyhľadávania. Disk Google pridal túto novú možnosť na domovskú stránku, aby ste jednoduchšie a rýchlejšie našli súbory, ktoré hľadáte, čo je z pohľadu produktivity krokom dopredu.

Pokiaľ sa vám toto predvolené nastavenie nepáči, tak ho môžete zmeniť v nastaveniach. Nový panel vyhľadávania na domovskej stránke je už teraz k dispozícii pre používateľov osobných účtov, ako aj účtov Workspace a Workspace Individual.

Zdroj: 9to5google

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.