Aj po spojení však budú pre záujemcov k dispozícii i ako samostatné riešenia.

Filmový a seriálový obsah zo streamovacích služieb Disney+ a Hulu bude v priebehu tohto roka dostupný v jednej aplikácii. Ako informoval portál Neowin.net, potvrdil to priamo generálny riaditeľ spoločnosti Walt Disney Bob Iger pri sumarizovaní výsledkov firmy za II. kvartál aktuálneho roka.

Konkrétne uviedol, že spoločnosť bude naďalej ponúkať služby Disney+, Hulu a ESPN+ ako samostatné možnosti, ale spojenie služieb je podľa neho logickým vývojom jej ponuky priamo pre spotrebiteľov. Je presvedčený, že poskytne väčšie príležitosti pre inzerentov a zároveň umožní predplatiteľom balíka prístup k robustnejšiemu a zjednodušenému obsahu.

Keďže 33 percent platformy Hulu stále vlastní iná firma, Comcast, toto oznámenie naznačuje, že Disney asi uvažuje o odkúpení jej podielu. Iger však plány spoločnosti bližšie nešpecifikoval a uviedol len, že Disney viedol s Comcastom konštruktívne rozhovory o budúcnosti Hulu. Výsledkom by mohlo byť prevzatie spomínanej tretiny a tým pádom by sa Disney stal jediným vlastníkom Hulu.

Okrem oznámenia kombinovanej streamovacej aplikácie Iger tiež prezradil, že služba Disney+ sa dočká ďalšieho zvýšenia ceny. Naposledy sa tak stalo v decembri, keď sa poplatok zvyšoval o tri doláre. Šlo však len o americký trh, u nás na Slovensku sa cena nemenila. Pre Disney+ sme ešte stále relatívne nový trh, na ktorom sa potrebuje etablovať, takže je celkom možné, že nejaký čas sa nám zdražovanie ešte vyhne.

Celkový počet predplatiteľov služby Disney+ na konci druhého štvrťroka klesol o 4 milióny. Na druhej strane sa spoločnosti Walt Disney podarilo znížiť štvrťročné straty o 400 miliónov dolárov. Začiatkom tohto roka spoločnosť vykázala stratu 2,4 milióna predplatiteľov, následkom čoho oznámila hromadné prepúšťanie, ktoré sa dotklo 7000 zamestnancov.

Zdroj: Neowin.net

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.