Nový hráč na slovenskom trhu streamovacích služieb zaujme obsahom aj slovenskou lokalizáciou.

Disney+ je oficiálne na Slovensku. Od 14. júna 2022 funguje oficiálny web disneyplus.com aj v slovenskej verzii a rovnako sú k dispozícii na stiahnutie mobilné aplikácie pre Android a iOS. Nechýbajú aplikácie pre inteligentné televízory značiek Samsung, LG, Panasonic, Hisense, resp. televízory a zariadenia s Android TV. K dispozícii je tiež podpora pre Apple TV, Chromecast a Amazon Fire TV. Využiť môžete aj webové rozhranie služby.

Disney+ je z technologického hľadiska na úrovni priamej konkurencie, ako je Netflix a HBO Max. Znamená to, že ponúka obsah v kvalite až 4K HDR s podporou Dolby Atmos. Vybrané tituly sú dostupné v IMAX Enhanced formáte s pomerom strán 1,90:1.

Maximálne rozlíšenie videa sa mení v závislosti od titulu, ktorý práve sledujete a tiež aj od zariadenia, na ktorom ho sledujete. Kvalitu streamovania si môžete nastaviť aj priamo v rozhraní aplikácie, resp. webového rozhrania. Spotreba sa pohybuje od 0,6 GB pre streamovanie v SD kvalite až po 4,2 GB pre 4K stream.

Službu môžete súbežne používať až na štyroch zariadeniach a môžete si vytvoriť až 7 používateľských profilov v rámci jedného konta. Nechýbajú rodičovské nástroje a podpora pre sťahovanie obsahu do offline režimu v až 10 zariadeniach súčasne. Miernym sklamaním je absencia offline režimu pre Windows aplikáciu – konkurenčný Netflix túto funkciu má.

Disney+Zdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT
Disney+

Množstvo obsahu a dôraz na slovenskú lokalizáciu

Disney+ má prehľadné a moderné používateľské rozhranie. To je šikovne rozdelené do jednotlivých kategórií, ako je originálna tvorba Disney+, filmy a seriály. Priamo z domovskej obrazovky sa rýchlo dostanete aj k obsahu jednotlivých značiek – Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic a Star. Celkovo je v ponuke služby vyše 700 filmov, viac ako 700 seriálov a cez 130 exkluzívnych titulov.

Streamovacia služba od Disney kladie veľký dôraz na slovenskú lokalizáciu. V dobe uvedenia na náš trh ponúka nadštandardný objem slovenského dabingu, ktorý doteraz nebol v prípade zahraničných streamovacích služieb samozrejmosťou. Niektoré tituly sú dostupné so slovenskými titulkami, minimom z hľadiska lokalizácie sú české titulky.

Zaujímavou funkciou v ponuke služby je skupinové sledovanie cez GroupWatch. Podmienkou je, aby mali všetci členovia skupinového sledovania prístup k Disney+. Nedá sa teda spraviť to, že budete zdieľať sledovanie s niekým, kto nemá v službe účet.

O tom, ako vzniká lokalizácia pre Disney+, sa môžete dozvedieť z nášho podcastu. A pokiaľ vás zaujíma výber filmov, seriálov a exkluzívnych titulov, ktoré nájdete v Disney+, prečítajte si tento článok. Služba je na Slovensku dostupná vo forme mesačného predplatného za 7,99 eur, ročné predplatné stojí 79,90 eur. V tomto smere má Disney+ totožný prístup ako HBO Max – nerozlišuje kvalitu streamovania na základe úrovne predplatného, ako to robí Netflix.

Disney+Zdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT
Disney+

Galéria služby Disney+:

Disney+Zdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT
Disney+
Disney+Zdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT
Disney+
Disney+Zdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT
Disney+
Disney+Zdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT
Disney+ pre iOS
Disney+Zdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT
Disney+: Nastavenie kvality vo webovom rozhraní

Zdroj: vlastné

Prečítajte si aj:

V tomto článku sú umiestnené partnerské odkazy. Pokiaľ si Disney+ aktivujete cez náš článok, podporíte tým našu tvorbu.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit