Ďalšia streamovacia služba chce obmedziť zdieľanie účtov.

Zdieľanie streamovacích služieb sa teší veľkej popularite nielen medzi Slovákmi. Ide o efektívny spôsob, ako znížiť mesačné náklady na ich používanie. Svoju „rodinu“ si zložíte pomerne jednoducho z priateľov alebo kolegov v práci, prípadne vďaka internetovým diskusiám a sociálnym sieťam aj z cudzincov, ktorých ste nikdy nevideli naživo.

Takéto zdieľanie účtov však oberá prevádzkovateľov služieb o zisky a oni to vedia. Netflix preto už vyše roka obmedzuje zdieľanie mimo jednej domácnosti a to aj na Slovensku. Najnovšie sa pridáva ďalšia veľká streamovacia služba.

Disney+ pred mesiacom oznámilo výrazné zdražovanie aj na Slovensku, cena predplatného sa zvýšila z 9,99 eur na 11,99 eur mesačne. A teraz táto služba prichádza s obmedzovaním zdieľania účtu. Na tému najskôr upozornil portál 9to5mac. Neskôr publikovalo článok aj slovenské zive.sk, ktoré potvrdilo, že obmedzenie zdieľania sa už týka aj Slovákov.

Disney+ účet môžete zdieľať s jedným členom mimo domácnosti za poplatok 4,99 eur mesačne

Disney+ v súvislosti s obmedzením zdieľania účtov zverejnilo informácie na svojom webe. Uvádza, že predplatné Disney+ sa nemôže zdieľať mimo vašej domácnosti. Pojem „domácnosť“ znamená skupinu zariadení spojených s vaším primárnym súkromným bydliskom a používaných osobami, ktoré v domácnosti bývajú.

Na rozdiel od Netflixu, Disney+ umožňuje aj na Slovensku rozšíriť predplatné o doplnok s názvom Ďalší člen. Takýmto spôsobom môžete pridať do vášho účtu maximálne jedného člena rodiny alebo priateľa, aj keď s vami nežije v spoločnej domácnosti. Za tento doplnok si služba účtuje poplatok 4,99 eur mesačne.

Pokiaľ používate zdieľaný Disney+ účet vo viacerých domácnostiach, priplatíte si. Modelovým príkladom je zdieľanie v 4 domácnostiach – po novom budete musieť rozdeliť jeden účet na dva účty a k obom si dokúpiť doplnok Ďalší člen.

Zdroj: 9to5mac, zive.sk, disney+

Prečítajte si aj:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem smart hodinky, Apple zariadenia a herné notebooky. Nájdete ma na sociálnych sieťach @roman_fitit