Aktuálna hospodárska kríza zrejme zasiahne ďalšieho giganta zábavného priemyslu.

Spoločnosť Disney údajne zastavila prijímanie nových zamestnancov, okrem pracovníkov na najkritickejšie pozície, ktoré sú pre jej podnikanie kľúčové. Vyplýva to z interného listu, ktorý sa podarilo získať televízii CNBC.

Generálny riaditeľ spoločnosti Disney Bob Chapek v spomínanom dokumente oznámil vedúcim jednotlivých divízií, že firma zavádza opatrenia na zníženie nákladov, ktoré jej majú pomôcť dosiahnuť ziskovosť streamovacej služby Disney+ vo fiškálnom roku 2024. Chapek ďalej avizoval, že predpokladá aj „určité zníženie počtu zamestnancov“ a žiadal obmedzenie služobných ciest, resp. ich nahradenie online mítingmi.

Chapekovo vyhlásenie prichádza po nie príliš pozitívnych výsledkoch posledného štvrťroku. Hoci Disney+ v ňom získala 12,1 milióna nových predplatiteľov, jej prevádzková strata sa zvýšila z 0,8 miliardy amerických dolárov (USD) na 1,47 miliardy USD. Spoločnosť však zároveň očakáva, že v dôsledku zvyšovania cien predplatného a spusteniu predplatiteľského balíka s reklamami sa strata bude v ďalších obdobiach postupne znižovať.

Disney nie je jediný svetový gigant, ktorý plánuje zmrazovať počty zamestnancov, prípadne ich rovno prepúšťať. Pred pár dňami ohlásila masívne prepúšťanie spoločnosť Meta, ktorá je materskou firmou Facebooku. Zbaví sa až 11 000 zamestnancov. Rovnako Amazon začiatkom novembra ohlásil stopnutie prijímania nových síl na pobočky.

Zdroj: Cnbc.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.