Online sa objavil nový patent čínskej spoločnosti, ktorý zobrazuje unikátnu zostavu fotoaparátov.

Návrh opisuje zariadenie s kruhovým kamerovým modulom na zadnej stene, ktoré sa síce až nápadne podobá na zostavuj z OnePlus 7T, no je jedinečný, pretože počet senzorov je až sedem. Domnievame sa, že spomínaný smartfón patrí do modelového radu Reno. V podanom patente boli podrobne opísané dva odlišné modely, z ktorých každý má na zadnej strane iný počet kamier.

Oppo Reno

Oppo Reno, Zdroj: LetsGoDigital

Konštrukcia je dokonca podobná aj Nokii 9 PureView, ktorá mala zadnú zostavu piatich fotoaparátov usporiadanú podobným spôsobom. Aj keď patent odhaľuje 7 kruhových otvorov pre fotoaparáty, je tiež pravdepodobné, že jedným z nich môže byť mikrofón, ako tomu bolo v prípade Samsung Galaxy S20 Ultra. Je pravdepodobné, že obrazový senzor v strede bude patriť hlavnému fotoaparátu, vzhľadom na jeho väčšie rozmery v porovnaní s ďalšími senzormi.

Je zaujímavé, že kruhový kamerový modul viditeľne vyčnieva zo zadného panelu smartfónu. Tento jav však nebol pozorovaný pri iných modeloch Reno, ktoré majú hladký zadný panel so zarovnanými kamerami. Keďže smartfón prichádza so siedmimi obrazovými snímačmi, môžeme usudzovať, že ide o ďalší vlajkový model výrobcu.

Nanešťastie stále nepoznáme žiadne ďalšie detaily a ani samotný názov smartfónu. Patent však vzbudzuje veľké očakávania. Ďalší model – Oppo Find X2 je tu čoskoro, zatiaľ čo sa na svoje predstavenie môže pripravovať aj ďalšie zariadenie so zostavou zadných fotoaparátov v tvare mesiaca.

Zdroj: LetsGoDigital

Prečítajte si aj:

Ako reálne fotí Samsung Galaxy S20 Ultra 5G? (VIDEO TOUCHIT)

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.