Teda, ak to zase nemá stáť kopu peňazí. Air3 je totiž presne odpoveď na to, ako mať natočené pekné zábery pre videá, ale aj pre rekreáciu.

Dlhá doba letu na batériu

DJI Air 3 je dron, ktorý vydrží na batériu lietať až 46 minút, čo je v tejto brandži naozaj veľa – takmer o 50 % viac ako predchádzajúca verzia. Mal by mať zvýšenú odolnosť voči okolitým prekážkam s ich všesmerovým rozpoznávaním. Z fotografického hľadiska je tu dvojica kamier: širokouhlá a 3-násobný teleobjektív. DJI Air 3 dokáže robiť 48 Mpx fotografie.

DJI Air 3Zdroj: TOUCHIT.sk
DJI Air 3

S duálnou kamerou dokáže robiť videá v rozlíšení 4K/60fps HDR a vyzerajú veľmi efektne. Video používa 10-bit D-Log M alebo 10-bit HLG.

Duálna kamera

Air 3 sa teda chváli systémom duálneho fotoaparátu a to je v rade Air po prvý krát. Obsahuje teda 24 mm širokouhlý fotoaparát s 1/1,3-palcovýom CMOS snímačom a 70 mm teleobjektív s 1/1,3-palcovým CMOS snímačom s až 3-násobným priblížením . Všetko je pritom v kompaktnom tele. Oba fotoaparáty majú teda rovnakú veľkosť snímača, ale rôzne ohniskové vzdialenosti, čo prináša výbornú kvalitu obrazu a viac dynamických možností snímania.

DJI Air 3Zdroj: TOUCHIT.sk
DJI Air 3

Inteligentné nabíjanie

Nový nabíjací systém pre batérie podporuje inovatívnu funkciu prenosu energie. Jednoduchým stlačením a podržaním funkčného tlačidla prenesiete zostávajúcu energiu z viacerých batérií do batérie s najvyššou zostávajúcou energiou. Tým získate plnšie nabitú batériu v situáciách, keď máte možnosti nabíjania obmedzené. Teda ste v teréne a potrebujete ešte lietať, ale nabíjať nemáte kde. Energiu si tak prelejete z menej nabitých batérií do najviac nabitej a lietate, čo to dá.

Rýchlejší prenos videa

DJI vylepšilo aj prenos videa. Nová generácia systému prenosu videa O4 HD poskytuje výrazne vyšší prenosový výkon. Maximálny dosah ovládania je až 20 km so zvýšenou stabilitou a živý prenos v maximálnej kvalite 1080p/60 snímok za sekundu. To zaisťuje plynulé sledovanie a prevádzku drona počas letu.

DJI Air 3Zdroj: TOUCHIT.sk
DJI Air 3

Automatické zameriavanie

Funkcia FocusTrack udrží sledovaný objekt v strede záberu. Pritom dobre využijete práve fotoaparát s 3-násobným teleobjektívom so zvýraznením objektu. Toto vylepšené sledovanie v kombinácii so všesmerovým snímaním prekážok umožní získať efektné zábery za rôznych podmienok.

DJI Air 3Zdroj: TOUCHIT.sk
DJI Air 3

Aj vertikálne video

Air 3 podporuje vertikálne snímanie v rozlíšení 2,7K s oboma fotoaparátmi a vertikálne zábery majú pri snímaní krajiny dynamický vzhľad. Dva snímače CMOS s pomerom strán 4:3 totiž poskytujú dostatok priestoru na vertikálne zábery, ktoré si zachovávajú rozlíšenie 2,7K a sú optimalizované na zobrazenie v smartfóne. Takto si ľahko pripravíte efektné zábery pre sociálne siete.

DJI Air 3Zdroj: TOUCHIT.sk
DJI Air 3

A ihneď postrihať v smartfóne

Air 3 bezdrôtovo pripojíte k smartfónu a pomocou aplikácie LightCut začnete hneď strihať videá. Počas tohto procesu nemusíte sťahovať všetky zábery, čo pomáha šetriť úložný priestor v mobilnom zariadení.

DJI Air 3Zdroj: TOUCHIT.sk
DJI Air 3

Medzi príslušenstvom nájdete napr. nabíjačku do auta, ND filtre, doplnková batériaa a pod.

Cena: 1099 eur základné balenie s jednou batériou a štandardným ovládačom, More Combo s dvoma batériami a špeciálnym diaľkovým ovládačom za 1549 eur

Zapožičal: Dronerepublic.sk

Zdroje: vlastné, DJI

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.