Nová verzia stabilizátora DJI Osmo Mobile (OM) 6 prináša niekoľko vylepšení. Od minulej generácie zdražel, ale napokon je o niečo lacnejší než sa predpokladalo.

Hneď na prvý pohľad vidieť trochu zmenený dizajn zariadenia, ktoré má inovovanú rukoväť. Podľa tvrdenia výrobcu sa vďaka tomu bude lepšie držať v ruke. Zachovaná zostala teleskopická predlžovacia tyč v držadle, ktorú sme prvýkrát videli v predchádzajúcej generácii.

Novinkou je malý stavový panel, ktorý umožňuje rýchlo skontrolovať stav nabitia batérie a nahradil predchádzajúce štyri informačné diódy. Jeho súčasťou je i fyzické tlačidlo na prepínanie štyroch režimov.

Na ľavej strane zariadenia pribudlo otočné koliesko na plynulé ovládanie zoomu a zaostrovanie. Svorka, respektíve čeľuste na telefón, ktoré sa magneticky pripájajú k samotnému gimbalu, sú po novom širšie, aby do nich bolo možné upnúť väčšie telefóny, respektíve mobily v hrubších puzdrách. Konkrétne ide o šírku 67 až 84 milimetrov, hrúbku 6,9 až 10 milimetrov a hmotnosť 170 – 290 gramov. Batéria má kapacitu 1000 mAh a podľa údajov výrobcu vydrží v prevádzke maximálne 6 hodín a 24 minút.

Zdroj: DJI.com

Po softvérovej stránke je v stabilizátore inštalovaná najnovšia verzia programu ActiveTrack 5.0 na automatické sledovanie pohybujúcich sa objektov, ktoré teraz môžu byť vo väčšej vzdialenosti. Podobne ako predchodca, aj DJI OM 6 má režimy a možnosti ako časozber, panoráma, ovládanie gestami, automatický dynamický zoom či režim príbehu.

Gimbal prichádza tiež s novinkami špeciálne pre telefóny iPhone. Ak je tento smartfón pripojený k stabilizátoru, aplikácia Mimo po jeho rozložení okamžite spustí kameru, čo podľa DJI skráti prípravu na natáčanie až trojnásobne.

DJI OM 6 je už v predaji za 169 eur. To je síce o desať eur viac ako u minulej generácie, ale rovnako o desať eur menej než sa pôvodne predpokladalo (180, resp. 179 eur). V balení je okrem samotného stabilizátora a magnetickej svorky aj napájací kábel, remienok na zápästie a puzdro.

Zdroje: Dji.com, Engadget.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.