Je to takmer presne rok, keď DJI uviedla svoju predchádzajúcu generáciu akčnej kamery a celkom jasne ide po krku dlhodobej stálici v tomto odbore, teda akčnej kamere od GoPro.

Nie, ani DJI ACTION 5 PRO nemá 1-palcový snímač. Je tu však nová generácia snímača s veľkosťou 1/1,3 palca a výrobca tvrdí, že to bude stáť za to.

Akčné kamery nemajú radi teplo, hlavne nie také, aké sme mali toto leto. S akčnými kamerami sme si tak naozaj užili a GoPro pri HERO 13 Black pridalo nový chladiaci radiátor. DJI pri tejto kamere zabudovalo nový snímač teploty a podľa jeho údajov sa upravuje prevádzka kamery.

DJI ACTION 5 PRO má zabudovanú pamäť 48 GB, teda nemusíte nevyhnutne používať pamäťovú kartu a hlavne riešiť jej parametre, aby stihla nahrávať dáta pri vysokej rýchlosti nahrávania.

Vo výbave sú dva OLED displeje, oba sú s dotykovým ovládaním. Úplne nový je 4 nm procesor, ďalej sa vylepšila kvalita nahrávaného audia, na rýchly prenos dát je tu teraz Wi-Fi 6. Pribudol ventil na vysoký tlak a kamera zobrazuje hĺbku ponorenia do vody. Kameru DJI ACTION 5 PRO môžete bez ďalšieho obalu ponoriť do hĺbky 20 metrov.

Vylepšila sa stabilizácia v 360° oblasti, je tu priame pripojenie na mikrofóny DJI Mic2 a v extrémnom prípade môžete na jednu batériu nahrávať obraz po dobu až 4 hodín. Aj pri teplotách okolo -20 °C by ste mali mať možnosť na batériu natočiť viac ako 3 hodiny záberu.

Najviac si výrobca sľubuje od novej generácie snímača, veľkosť snímacích bodov je tu 2,4 um, vylepšený je dynamický rozsah a clona objektívu je f/2.8. Nahrávať môžete s parametrami 4K/60 fps, a to aj pri nízkej úrovni svetla. Režim Super Noc by mal celkom odstrániť šumenie pri natáčaní akčných scén v noci.

Nová akčná kamera je mimoriadne odolná, špeciálne je vylepšený povrch OLED displejov. Výrobca pridal aj nový Always-On režim, aby ste pri nízkej spotrebe energie stále dobre videli, čo sa nahráva a ako je to so zvukom. Profesionálne HDR režimy, ako je 10-bitový D-LogM alebo HLG, sú k dispozícii. Fotky sa dajú realizovať s rozlíšením až 40 Mpx. Umelá inteligencia sa postará o zaostrenie na hlavný objekt a jeho zarámcovanie do stredu obrazu.

Z prvého porovnania parametrov to vychádza tak, že DJI ACTION 5 PRO je na tom lepšie ako GoPro HERO 13 Black. Samozrejme, treba posúdiť kvalitu obrazu a zvuku. My si túto kameru požičiame a pripravíme recenziu vrátane videa.

Výrobca zároveň znížil cenu predchádzajúcich modelov. DJI ACTION 4 teraz stojí 299 eur, a ACTION 3 je za 249 eur.

Cena: 379 eur

Zdroje: DJI

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.