Výbava bude rovnako zaujímavá.

PSErebus na svojom Twitter účte zverejnil status, v ktorom tvrdí, že herná konzola Playstation 5 by mohla prísť na trh už 20. novembra 2020. Vieme, že konzola má byť predstavená koncom budúceho roka, takže pre budúcoročnú vianočnú sezónu je dátum 20. november celkom logický ťah. Ďalšou zverejnenou informáciou je cena konzoly a to 499 dolárov.

20. november je presne 5 týždňov pred 25. decembrom, kedy si ľudia v Amerike otvárajú vianočné darčeky. Rovnaký dátum vydania je plánovaný aj pre hru Gran Turismo 7. PSErebus tiež odhalil dátum vydania exkluzívnej hry pre Playstation – The Last of Us: Part II.

https://twitter.com/PSErebus/status/1196654395070582784

Cena 499 dolárov je o 100 dolárov viac, ako pri predchádzajúcej verzii. Ak sa cenovka 499 dolárov potvrdí, tak to bude určite dobrá správa pre všetkých konzolových nadšencov, pretože nedávne úniky spomínajú podporu 8K rozlíšenia, procesor s architektúrou Ryzen tretej generácie od AMD a grafický čip Radeon Navi, taktiež od AMD. Svoje oficiálne vyjadrenie vydala začiatkom októbra aj spoločnosť Sony.

K výkonnému hardvéru má Sony už patentovaný aj výkonný chladiaci systém v tvare V, ktorý bude musieť zvládnuť dlhé hodiny hrania. Pri patente nemusí ísť o konečnú verziu dizajnu konzoly, takže nových odhalení o jej vzhľade môže byť do predstavenia ešte niekoľko.

Auto: Martin Bednár

Zdroj: TechRadar

Titulný obrázok: LetsGoDigital

Prečítajte si aj:

Očakávané inteligentné hodinky Honor Magic Watch 2 vyzerajú skutočne dobre: Zhodnoťte sami

Značky: