Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Slovenská biotechnologická spoločnosť DNA ERA ukončila rok 2021 s medziročným rastom tržieb o viac ako 700 %.

Okrem vstupu na český trh pribudla aj nová webová aplikácia na interpretáciu výsledkov analýzy DNA, ktorú dnes využívajú tisícky zákazníkov spoločnosti. Pod heslom – Máte to v sebe! predstavuje DNA ERA porovnávač športových génov, vďaka ktorému môžete porovnať svoj športový potenciál so slovenskými vrcholovými športovcami. Softvér, ktorý okrem iného analyzuje viac ako 50 genetických variantov spojených so športovými predispozíciami, vyhodnocuje športový potenciál zákazníka a umožňuje porovnať gény so športovcami ako Matej Tóth, Ján Volko, či Paulína Fialková. Tí absolvovali analýzu DNA a rozhodli sa zverejniť svoje výsledky v oblasti športu. Spoločnosť sa pripravuje na expanziu a smeruje k ďalšej investícií vo výške 1 milión eur od investorov z Crowdberry.

Jakub Siska_ DNA ERA
Jakub Siska DNA ERA

Ešte v závere roka 2020 podpísala DNA ERA, ktorá sa zameriava na priamu genetickú analýzu DNA zákazníkov, investíciu vo výške 250 000 eur od CB Investmenet Management. Cieľom investície bolo okrem iného vylepšiť celkovú zákaznícku skúsenosť, predstaviť novú webovú aplikáciu zameranú na interpretovanie výsledkov a expandovať na trh do Českej republiky. Popri naplnení týchto cieľov uzavrela spoločnosť rok 2021 s obratom vo výške 684 000 eur a ziskom, čo pre začínajúce spoločnosti v tejto fáze rastu nie je pravidlom. “Zaznamenali sme medziročný rast tržieb o viac ako 700 % a rast našej zákazníckej bázy o tisícky zákazníkov na Slovensku aj v Čechách. Chodí nám veľké množstvo pozitívnych reakcií od ľudí, ktorí sa rozhodli urobiť pre svoje zdravie a budúcnosť viac.  Naše výsledky potvrdzujú, že o genetické analýzy je veľký záujem. Ideme ďalej a na najbližšie obdobie máme veľké plány,” hovorí CEO spoločnosti, Michaela Šišková.

V týchto dňoch spoločnosť predstavila nový nástroj na porovnanie športových génov, vďaka ktorému je možné porovnať svoje športové predispozície so slovenskými vrcholovými športovcami. Všetci existujúci zákazníci, ktorí majú zakúpený DNA Complex test alebo DNA Lifestyle test nájdu nástroj na porovnanie svojich športových génov už teraz vo svojom účte. Nástroj bude dostupný aj pre všetkých budúcich zákazníkov, ktorí si zakúpia spomínané testy. “Pohyb je z hľadiska zdravia univerzálnym nástrojom na zlepšenie kvality ľudského života. Športové aktivity fungujú ako prevencia. Pomáhajú odbúrať stres, znižujú telesnú váhu, trénujú naše srdce a pozitívne vplývajú na naše telo. Okrem analýzy športových predispozícií chceme naším zákazníkom ukázať, že potenciál majú v sebe a svoje telo môžu porovnávať s tými najlepšími. Stačí odhodlanie a chuť zmeniť svoj život. Pozitívne účinky sa dostavia takmer okamžite,” objasňuje rozhodnutie k vývoju porovnávača CTO spoločnosti DNA ERA, Jakub Šiška.

Prostredníctvom investičnej platformy Crowdberry, ktorá sa zameriava na priame investície do českých a slovenských firiem a nehnuteľností, sa spoločnosť DNA ERA pustila do nového investičného kola. Cieľová suma investície je plánovaná na 1 milión eur, pričom minimálna výška investície začína na sume 5 000 eur.  „DNA ERA odpovedá na rastúci trend záujmu o zdravý životný štýl a potrebu trhu po riešeniach, ktoré zefektívnia prevenciu a starostlivosť o zdravie. Pandémia ukázala, že zdravotnícke kapacity majú svoje limity a práve produkty tohto typu majú potenciál na trhu. Potvrdzuje to aj signifikantný rast predajov DNA ERA testov dosiahnutý v roku 2021,“ hovorí Jakub Bachratý, investičný manažér Crowdberry. „Potom, čo si spoločnosť DNA ERA získala dôveru profesionálneho investičného fondu, sa aktuálne uchádza o ďalší rastový kapitál od súkromných investorov na našej investičnej platforme. Vďaka novej investícii bude môcť pokračovať v expanzii a rozširovaní portfólia produktov a služieb. Pre investorov je to príležitosť pridať sa k firme v rannej rastovej fáze s kvalitným tímom zakladateľov, čo im môže priniesť vyššie zhodnotenie v prípade potencionálneho exitu,” dodáva Jakub Bachratý.

Získané peniaze plánuje DNA ERA investovať do ďalšieho rozvoja svojej webovej aplikácie, ktorá slúži na interpretovanie výsledkov analýzy DNA. Spoločnosť plánuje rásť na nové trhy a rozšíriť svoje portfólio produktov a služieb. Nové produkty budú okrem DNA analýz zahŕňať aj kompletne novú produktovú radu, ktorá bude dopĺňať existujúcu ponuku DNA testov. Cieľom je zákazníkom ponúknuť ďalšie informácie o vlastnom tele, vďaka ktorým môžu robiť rozhodnutia smerujúce k skvalitneniu vlastného zdravia a životného štýlu. “Prevencia je najlepší liek. Naša dnes už obsahovo bohatá webová aplikácia sa rozšíri o ďalšie informácie, nové možnosti a služby. K existujúcim produktom pridáme ďalšie testy, vďaka ktorým môžu zákazníci robiť ešte lepšie rozhodnutia v oblasti zdravia. Žijeme v dobe, kedy nestačia iba všeobecné informácie. Vďaka technologickému pokroku ideme na úroveň potrieb jednotlivca, a našou víziou je prinášať zákazníkom ešte viac informácií, ktoré im pomôžu žiť v súlade s tým, čo potrebuje ich vlastné telo. Biotechnológie a veda nám totiž otvárajú nové možnosti v tom, ako sa starať o samého seba.” dodáva Šišková.

Viac informácií o možnostiach investovania do spoločnosti DNA ERA cez platformu Crowdberry nájdete na webe www.crowdberry.eu/dna-era. Demo výsledky analýzy DNA, porovnávač športových génov a ďalšie informácie o analýze DNA nájdete na www.dnaera.com.

Značky: