V systéme iOS je táto funkcia dostupná už od februára 2019.

Najnovšie sa dostáva aj do systému Android, zatiaľ v beta verzii aplikácie. WhatsApp vo verzii 2.19.221 je aktuálne k dispozícii pre niektorých beta testerov. Pokiaľ ste už obdržali túto verziu, je potrebné kliknúť na Nastavenia – Ochrana osobných údajov – Zámok pomocou odtlačkov prstov a nakoniec je potrebné túto funkciu povoliť.

Po aktivovaní tejto funkcie bude potrebné použiť prihlásenie pomocou odtlačku prsta zakaždým, keď budete chcieť aplikáciu spustiť. Prijímanie hovorov však nebude nijako limitované a bude ich možné prijímať aj v prípade, že aplikácia je uzamknutá.

Nová verzia beta aplikácie WhatsApp nie je zárukou toho, že funkciu odomykania pomocou Odtlačkov prstov uvidíte vo svojich nastaveniach. Je možné, že ku zmenám prichádza postupne na strane servera. Aplikáciu je možné zamykať aj pomocou automatického zámku, ktorému je možné nastaviť interval v rozmedzí 1 – 30 minút.

V oblasti bezpečnosti je na tom aplikácia veľmi dobre – keďže WhatsApp používa oficiálne rozhrania API pre biometrickú autentifikáciu systému Android, používateľ si môže byť istý, že jeho údaje o odtlačkoch prstov sa neodosielajú vlastníkovi aplikácie, teda Facebooku. Rovnako k nemu nemá prístup ani spoločnosť Google.

Oficiálne spustenie funkcie odomykania pomocou odtlačkov prstov nie je v tomto momente známe, ale môžeme predpokladať, že plošné zavedenie môže prísť v priebehu pár týždňov.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Facebook opäť špehoval súkromnú komunikáciu svojich používateľov

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.