Tentokrát prepisoval hlasové správy.

Podľa spoločnosti Bloomberg Facebook platil stovky externých pracovníkov za prepis zvukových správ z aplikácie Facebook Messenger. Tí uviedli, že ich úlohou bolo počúvať audio komunikáciu používateľov, niekedy s vulgárnym obsahom, pričom nepoznali skutočný dôvod, kvôli ktorému Facebook potreboval prepis týchto hlasových správ.

Facebook potvrdil, že zvukové správy skutočne prepisoval a uviedol, že s touto činnosťou už skončil, rovnako ako to spravili aj ďalšie spoločnosti. Facebook informoval, že podobne ako Apple a Google, už pozastavil kontrolu hlasových správ pred viac ako týždňom.

Dôvodom nasadenia skutočných ľudí, ktorí počúvali súkromné ​​rozhovory používateľov bolo skontrolovať, či AI Facebooku správne interpretuje správy. Ponúka sa iba jedna otázka, prečo by sociálne médium potrebovalo vedieť, o čom sa používatelia jeho služieb rozprávajú?

Mark Zuckerberg dávnejšie pred kongresom USA poprel, že jeho spoločnosť zhromažďuje zvukové záznamy používateľov za účelom zefektívnenia cielenej reklamy.

Spoločnosť však priznala, že má prístup k mikrofónom používateľov iba vtedy, ak používateľ dá aplikácii povolenie a aktívne používa špecifickú funkciu, ktorá pre svoje správne fungovanie potrebuje prenášať zvuk. Myslel tým Facebook aplikáciu Messenger?

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Google spustil novú funkciu: Váš účet budete môcť verifikovať aj odtlačkom prsta

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.