Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Poznáme ich z mimoriadne populárnych seriálov, no tentoraz sa nám predstavujú na plátnach kín. Asa Butterfield (Sexuálna výchova)Natalia Dyer (Stranger Things) bojujú o životy, lebo sa o slovo prihlásilo dávne zlo. Chce sa hrať, ale v tejto hre potečie krv potokom… Do kín dorazil horor Schovaní, neschovaní, aby fanúšikom filmovej hrôzy spôsobil poctivé zimomriavky.

Príbeh snímky sa odohráva v americkom Saleme, teda v mestečku, ktoré preslávila jeho smutná história. V 17. storočí minulého tisícročia tam prebiehali zrejme najznámejšie čarodejnícke procesy svetových dejín. Zdá sa, že mestečko ostáva prekliatym, lebo zlo z minulosti začne pôsobiť aj v súčasnosti. Skupina nič netušiacich teenagerov sa dostane k prekliatemu nožu a spočiatku nevinná párty s čudesnou rekvizitou sa zvrhne, keď sa ukáže, že nôž prebúdza démona, ktorý ich núti hrať príšerné a smrtiace verzie detských hier. V tejto naháňačke či schovávačke nemôžu byť víťazi, iba preživší.

Horor Schovaní, neschovaní napísala i zrežírovala kreatívna dvojica Eren CelebogluAri Costa, ktorej dalo šancu nezávislé štúdio AGBO. Za ním stoja bratia Anthony Joe Russovci, tvorcovia takých úspešných filmových hitov ako Avengers: Infinity War či Avengers: Endgame. Spoločne s ďalšími hollywoodskymi producentmi vytvorili platformu, ktorá bude produkovať tvorbu inovatívnych začínajúcich filmárov, spisovateľov či herných vývojárov. Úspechu sa už dočkali napríklad filmy Všetko, všade, naraz či Vyprostenie, pričom práve  Schovaní, neschovaní sú novinkou, ktorá bude v najbližších dňoch bojovať o divácku priazeň. Do slovenských kín snímku priniesla distribučná spoločnosť Continental film.

Značky: