Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť OPPO, jeden z predných svetových výrobcov inteligentných zariadení, získava dve prestížne ocenenia: „EISA ADVANCED SMARTPHONE 2022–2023“ za svoju vlajkovú loď – telefón OPPO Find X5 Pro – a „EISA IN-EAR HEADPHONES 2022–2023“ za bezdrôtové slúchadlá do uší Enco X2. Tieto ocenenia udelila asociácia EISA (Expert Image and Sound Association), ktorá združuje 59 najrenomovanejších publikácií o spotrebnej elektronike na svete.

Prestížne ocenenie EISA ADVANCED SMARTPHONE 2022-2023 už tretí rok po sebe získal inteligentný telefón od spoločnosti OPPO. Vlajková loď, OPPO Find 5X Pro, bol ocenený predovšetkým vďaka svojim predným vlastnostiam v oblasti fotky a videa. Tento rok spoločnost OPPO získala taktiež prestížne ocenenie pre svoje bezdrôtové slúchadlá Enco X2, ktoré sa pýšia titulom EISA IN-EAR HEADPHONES 2022-2023, ktorú obdržali od poroty vďaka hardwarovým inováciám a perfektnému zvuku.

Ocenenie EISA za inovácie modelu Find X5 Pro nás nesmierne teší. Získanie ocenenia za vyspelý inteligentný telefón už tretí rok po sebe dokazuje naše odhodlanie vytvárať zariadenia, ktoré prekonávajú očakávania spotrebiteľov a poskytujú prvotriedne zážitky. Find X5 Pro zvyšuje latku v oblasti zobrazovania a prémiového designu smartfónov tým, že obsahuje špičkové funkcie, ktoré spotrebiteľov inšpirujú a dodávajú im odvahu. Je nám cťou, že sme boli ocenení za naše úsilie o zvýšenie úrovne trhu s inteligentnými telefónmi, ale získať uznanie aj za naše najnovšie zariadenie je vzrušujúce. Enco X2 nadväzujú na predchádzajúcu generáciu Enco X a vďaka svojmu špičkovému akustickému výkonu a elegantnému designu novo definujú zvukový zážitok a zároveň slúžia ako módny doplnok,“ uviedol Bingo Liu, prezident spoločnosti OPPO pre západnú Európu.

Inteligentný telefón, OPPO Find X5 Pro, je výsledkom desaťročného výskumu a vývoja fotoaparátov pre mobilné zariadenia. Štúdio MariSilicon X umožnilo spoločnosti OPPO vyvinúť vlastnú čipovú sadu určenú k oživeniu krásy pred fotoaparátom. Zobrazovacia technológia, ktorá mení paradigma, debutovala v rámci tohto uznávaného výrobcu inteligentných telefónov a navždy zmenila toto odvetvie. Telefón posúva technológiu computational photography na novú úroveň so zameraním na video pri slabom osvetlení, kedy v spojení s technológiou OPPO 1 Billion Colour Capture každá snímka vyniká detailmi, čistotou a dynamickým rozsahom. Tieto vlastnosti kladne ohodnotili taktiež porotcovia, ktorí telefón OPPO Find X5 Pro ohodnotili, ako najlepší inteligentný telefón roka 2022-2023.

„OPPO Find X5 Pro je pôsobivý a inteligentný telefón, ktorý zahŕňa vynikajúci systém fotoaparátu s pokročilou technológiou stabilizácie, úžasnú kapacitu batérie a prémiovú konštrukciu, ktorého vlastnosti definujú súčasný stav technológií. Vo vnútri telefónu so skleneným povrchom (v bielej alebo čiernej keramickej úprave) sa ukrýva 4nm osemjadrový procesor Qualcomm SM8450 Snapdragon 8 Gen 1 a až 512GB úložisko a 12 GB RAM. V kombinácii s 170mm LTPO 2.0 AMOLED displejom s dynamickou 120Hz obnovovacou frekvenciou ponúka Find X5 Pro bezkonkurenčné možnosti. A vďaka výkonnému 50Mpx hlavnému fotoaparátu, doplnenému 50Mpx ultraširokouhlým objektívom a 13Mpx teleobjektívom s OIS, ho hodnotíme ako v súčasnosti zďaleka najvyspelejší smartfón na svete,“ okomentoval Paul Miller, prezident asociácie EISA.

Perfektný zvuk a hardwarové inovácie okúzlili porotcov asociácie na bezdrôtových slúchadlách OPPO Enco X2.

Kľúčom k atraktivite true wireless slúchadiel OPPO Enco X2 je spolupráca so spoločnosťou Dynaudio, špecialistom na zvuk. Ale pravdepodobne najdôležitejšou funkciou je ich schopnosť záznamu binaurálneho stereofónneho zvuku vo formáte Dolby, čo je funkcia, bez ktorej sa tvorcovia moderného obsahu nemôžu obísť. Enco X2 sú zásadným vylepšením predchádzajúceho modelu a sú vybavené novým dvojcestným koaxiálnym usporiadaním reproduktorov, v ktorom spolupracuje ultraľahký a ultratenký dynamický basový reproduktor so štvormagnetovou planárnou jednotkou, ktorá zvláda vysoké frekvencie až do 40 kHz. S týmito hardwarovými inováciami súvisí aj pokročilé spracovanie zvuku – vrátane aktívneho potlačenia šumu – a vysoko kvalitný D/A prevodník podporujúci vzorkovaciu frekvenciu 96 kHz. Slúchadlá OPPO sú vybavené špeciálnymi antibakteriálnymi koncovkami a sú odolné proti prachu a vode. Jedná sa o špičkové bezdrôtové slúchadlá do uší, kombinujúce bohaté funkcie s mimoriadne dobrou reprodukciou zvuku,“ dodal Paul Miller, prezident asociácie EISA.

Vďaka spolupráci so spoločnosťou Dynaudio poskytujú slúchadlá OPPO Enco X2 aj naďalej prvotriednu a vernú kvalitu zvuku. Sú vybavené koaxiálnou konštrukciou s dvoma meničmi, ktoré sú často k videniu len u špičkových audio produktov. Taktiež ponúkajú špičkovú schopnosť potlačenia šumu s maximálnou hĺbkou 45 dB a maximálnou šírkou 4 kHz. Hĺbka 45 dB vám pomôže nájsť tichý kút, nech už ste kdekoľvek – v práci, v autobuse, alebo dokonca v lietadle.

Značky: