Pripravujú sa aj ďalšie novinky.

Fotoaparát Pocophone F1 pracuje spoľahlivo. Presvedčiť sme sa o tom mohli aj v našom redakčnom fototeste, v ktorom sme tento zaujímavý smartfón porovnávali napríklad aj s OnePlus 6, ako aj Samsungom Galaxy S9+. Fotografické schopnosti Pocophone F1 sa pritom neustále vylepšujú.

Za pár týždňov sa dostane do fotoaparátu ďalšie významné vylepšenie a februárová aktualizácia prinesie možnosť nahrávať aj superspomalené videá pri 960 fps a nočný režim. Xiaomi pracuje aj na pridaní možnosti nahrávať videá v 4K rozlíšení s frekvenciou 60 fps. Táto možnosť, by sa mala dostať do softvérovej výbavy niekedy počas februára.

Fotoaparát aktuálne podporuje nahrávanie videa s 30 fps (pri 2160p a 1080p)

Prvá februárová aktualizácia by mala okrem superspomaleného videa a nočného režimu priniesť so sebou aj opravu nadmerného vybíjania batérie. Tím pracuje s partnermi aj na vyriešení problému s chýbajúcou podporou Widevine L1, ktorá spôsobuje, že nie je možné prehrávať v zariadení HD obsah, napríklad z Netflixu.

Zatiaľ nie je vôbec jasné, ako chce spoločnosť tento problém vyriešiť, pretože Widedivine nie je možné aktualizovať OTA (vzduchom). V minulosti OnePlus s týmto problémom taktiež zápasilo a vtedy bolo potrebné zaslať smartfón priamo výrobcovi, čo pravdepodobne veľa používateľov odradilo od tejto aktualizácie.

Zdroj: Twitter

Prečítajte si aj:

OnePlus aktualizuje svoje modely 5 a 5T v retro štýle

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.