Tento rok v sieti GreenWay pribudlo viac ako 210 nabíjačiek z toho viac ako 75 na Slovensku. Možnosti klientov GreenWay sa ešte viac rozširujú pomocou národného roamingu. Cesta k národnému roamingu a využívaniu jedinej identifikácie pre nabíjania v ktorejkoľvek sieti na Slovensku je otvorená.

OC Galéria Lučenec

OC Galéria Lučenec

K 16 zahraničným partnerom, s ktorými má GreenWay roamingove vzťahy začiatkom decembra pribudla aj domáca sieť ZSE. Klienti tak môžu využiť GreenWay mobilnú aplikáciu či RFID kartu aj v tejto sieti. Poplatky za nabíjanie im budú zúčtované z registrovanej kreditnej karty na konci mesiaca. Pre zákazníkov s aktivovanými predplatnými programami platia rovnaké ceny ako v domácej sieti, klienti programu Standard cenu, ktorú ZSE účtuje roamingovym partnerom.  GreenWay očakáva, že po spustení národného roamingu aj zo strany ZSE dôjde k zníženiu cien aj pre týchto používateľov.

Pripravenosť na roaming je zásadná pre rozvoj elektormobility u nás aj v Európe a podporuje cezhraničné cestovanie. Neobmedzuje sa len na využívanie v zahraničí, ale zvyšuje komfort aj pre domácich vodičov pri využití národného roamingu.  Národný roaming je kľúčový pre komfort a pocit istoty u vodičov, že so svojím elektromobilom môžu cestovať slobodne a bez obáv o dojazd. Je teraz na ďalších Slovenských operátoroch, aby sa do tejto iniciatívy zapojili.

Sieť GreenWay 

V sieti GreenWay je 456 nabíjacích staníc na Slovensku a Poľsku. V roku 2020 pribudlo 212 staníc, z toho 75 na Slovensku. Ceny nabíjania v oboch krajinách sú pre klientov GreenWay rovnaké.

Nové stanice nájdete v obchodných centrách, kancelárskych komplexoch ale pribudli aj lokálne stanice zriadené samosprávou.  Viac ako 50% z poctu nových staníc už tvorili investície tretích strán, o ktoré sa GreenWay stará ako správca nabíjacej infraštruktúry. Firma predpokladá, že tento trend bude naďalej pokračovať.

Budovanie staníc v blízkosti ďalších služieb pre využitie času počas nabíjania je dôležitou pridanou hodnotou každej lokality.  Nové stanice v obchodných centrách sú preto zaujímavou voľbou: OC Galéria Lučenec, OC Dubeň Žilina,  OC Central Liptovský Mikuláš, L&Š Nitra, OC Solivaria, Tesco Prešov. Ešte o krok ďalej sa služby posunuli v SP Avion Bratislava, kde sú k dispozícii nové ultararýchle nabíjačky, ale aj nabíjanie zdarma na dvoch AC staniciach.  Navyše všetka energia v tých staniciach pochádza v obnoviteľných zdrojov, čo poteší každého ekologicky zmýšľajúceho vodiča. V sieti GreenWay pribudli nové stanice v Novom Meste nad Váhom, Vrútkach, Námestove a Bytči.

Nezanedbateľnou je spoľahlivosť dostupnosti súčasnej infraštruktúry, ktorá dosahuje > 99% ako aj zabezpečenie zákazníckej podpory 24/7.

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.