Apple uvedie dlho očakávaný iPhone 8 v septembri tohto roka. Do predaja sa dostane v októbri a má to byť skutočné delo – veď už by sa aj patrilo. iPhone totiž slávi desiate výročie svojho uvedenia na trh. Toto je zatiaľ najpravdepodobnejšia verzia scenára uvedenia prelomového iPhonu.

Mal by to byť prvý iPhone s OLED displejom, pritom sa údajne uvedú aj ďalšie dva iPhony s LCD displejom. Viacero svetových zdrojov ale pochybuje o začiatku predaja v októbri, lebo zdroje na výrobu OLED displejov sú značne limitované a patria najbližšej konkurencii tejto firmy. A Apple vlastnú fabriku nemá.

Japonský denník Mac Otakara uvádza, že aj samotné uvedenie sa bude týkať len modelu s LCD displejom. V redakcii TOUCHIT sa domnievame, že uvedenie OLED modelu si Apple určite nenechá ujsť, ale samotné dodávky tohto OLED iPhonu môžu začať až niekedy v novembri a aj to len vo vybraných krajinách.

Denník Economic Daily News však tvrdí, že Apple to má dobre postrážené a iPhone 8 sa pokojne môže objaviť už v auguste s prvými dodávkami v septembri alebo ešte skôr. Hlavnými dodávateľmi by mali byť aj Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), Zhen Ding Technology a Kinsus Interconnect Technology. Na OLED displeji by mal participovať Samsung. Výrobcom batérie by mal byť Simplo Technology. Podľa Economic Daily News  TSMC už začala výrobu procesora A11 a už 10. júna bude firma schopná dodať dostatočný počet procesorov pre nový iPhone 8.

Nie je tajomstvo, že finálna výroba iPhone prebieha v Číne, hlavnými zhotoviteľmi sú spoločnosti Foxconn, Winston a Pegatron. Tieto spoločnosti údajne začali s náborom pracovníkov pre nový iPhone tesne po čínskom novom roku. Sú teda pripravené.

A aké zmeny nás to vlastne s novým iPhone čakajú? Apple plánuje redizajn iPhone 8 do úplne novej podoby, celé telo má byť sklenené, OLED displej od okraja k okraju, do displeja má byť integrovaný aj snímač odtlačku prsta Touch ID. Ďalej sa má konečne objaviť bezdrôtové napájanie, vertikálne orientovaný systém kamery s dvoma objektívmi a predná kamera s možnosťou rozpoznávania tváre a snímania hĺbky obrazu. OLED iPhone sa očakáva v štandardnej veľkosti displeja 4,7 a 5,5 palcov.

Nech už bude termín uvedenia nového iPhone akýkoľvek, my tu bude s vami a prinesieme reportáž v štýle minúta po minúte. A môžete sa tiež spoľahnúť, že tesť reálneho telefónu prinesieme medzi prvými na Slovensku.

Viac o novom iPhone 8

Dohady: Neoficiálne rendery zobrazujú, ako by mohol vyzerať očakávaný Touch Bar v iPhone 8

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.