Slovíčko Mini naberá na veľkosti a neznamená to ani tak celkom mini.

Nateraz zatiaľ nepodložené fámy hovoria o tom, že Samsung chystá ďalší telefón z radu Galaxy S8. Ako tomu bolo v minulosti aj teraz by mohol výrobca vydať menší telefón a s mierne orezanou výbavou a nazvať ho Mini. Nuž ak má slovíčko Mini charakterizovať nižšie parametre, v poriadku.

Nateraz proklamovaná veľkosť 5,3“ nám až tak mini nepripadá. Stačí si ho porovnať napríklad s Galaxy S7, ktorý má 5,1“ displej a rozhodne sa nenazýval Mini 🙂 Aj keď – dizajnovo bude kopírovať svojich starších súrodencov a tak by ste mali mať pocit v ruke ako zo 4,7“ telefónu. Nuž uvidíme, čo na tom bude nakoniec pravda.

Ak ho ale porovnáme s Galaxy S8 a 5,8“ displejom alebo Galaxy S8+ a 6,2“ displejom, prívlastok Mini naberá opodstatnenie. Ak sa dohady potvrdia, dostupný bude v Južnej Kórei a na niektorých ďalších častiach sveta. Nie je celkom isté či sa na trh dostane globálne. Telefón by mal mať CPU Snapdragon 821 (na rozdiel od 835) a pamäte 4/64 GB. Čítačka dúhovky by mala zostať zachovaná.

Nakoniec, veď posledné „miničko“ od Samsungu bola S5 Mini a mnohí by takúto obnovu série prijali, rovnako tak aj operátori.

Zdroj: GSM Arena

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.