Podľa aktuálnych správ je príčinou výbuchu telefónu Samsung Galaxy Note 7 jeho samotný dizajn.

Note7PreClanok2-1

Sú to neoverené správy, ale vyzerá to tak, že do tohto telefónu výrobca umiestnil príliš veľa komponentov na to, aký bol vo výsledku telefón tenký.

Pôvodné správy hovorili o tom, že príčinou vznietenia telefónu je batéria, kde bol kladný a záporný pól príliš blízko a za istých okolností mohlo dôjsť k jej vznieteniu. V pôvodnom Galaxy Note 7 pritom bola batéria od firmy Samsung.

Note7-10

Žiaľ, Samungu nepomohla ani výmena batérie, zdokumentovaný bol prípad, kedy telefón začal horieť na palube lietadla aj po výmene batérie. Samsung pritom vymenil batérie z Galaxy Note 7 za osvedčené typy, ktoré používa aj jeho najbližšia konkurencia. Až neskôr sa rozhodol stiahnuť telefón z trhu a zastaviť jeho výrobu.

Note7-2Upr

Podľa najnovších správ však bol telefón príliš tenký na to, aby bola možná jeho bezproblémová funkcia. Za istých okolností sa batéria prehriala a bolo jedno, či to bola batéria od firmy Samsung alebo od dodávateľov tretej strany. Vrstvy v telefóne sa dostali príliš blízko k sebe a došlo k jej vznieteniu.

Note7-6

Pravda je taká, že Samsung nikdy nepotvrdil, čo vlastne bolo príčinou problému s týmto zariadením a tak špekulácie pokračujú.  Situáciu budeme ďalej pozorne sledovať. Zaujímavé bude vidieť ďalší Samsung Galaxy telefón a jeho riešenie, podobne aj to, či sa vôbec zachová názov Galaxy Note.

Viac o telefóne Galaxy Note 7 a jeho príbeh

Smutný príbeh Galaxy Note 7 končí. Samsung pozastavuje predaj, definitívne ukončil výrobu (doplnené)

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.