Najnovší prírastok do uceleného ekosystému Samsung Galaxy predstavujú slúchadlá Galaxy Buds FE. Tak ako predchodcovia, aj tieto slúchadlá prichádzajú s ikonickým a odolným dizajnom, kvalitou zvuku a ďalšími funkciami.

Slúchadlá Galaxy Buds FE
Slúchadlá Galaxy Buds FE

Vstup do sveta Galaxy

Nové Galaxy zariadenia s koncovkou FE sú celkovo vhodným vstupným bodom do uceleného ekosystému od firmy Samsung – takto existujú FE smartfóny, tablety a slúchadlá. Sú lacnejšie ako vlakové lode triedy Galaxy a pritom si zachovávajú svoju vysokú kvalitu.

Vylepšená konštrukcia slúchadiel

Do konštrukcie nových slúchadiel Buds FE pribudli aj nové krídelká, vďaka čomu v ušiach veľmi dobre držia. Slúchadlá Galaxy Buds FE tak prinášajú špičkový zvuk, výhodou je výkonný systém potlačenia vonkajšieho hluku a celkovo ergonomický dizajn. Výkonné basy ponúkajú hlboký a bohatý zvuk a konštruované sú tak, aby ste si mohli vychutnať hudbu presne tak, ako to zamýšľal pôvodný umelec.

Samsung Galaxy Buds FE
Samsung Galaxy Buds FE v nabíjacom puzdre

Potláčanie hluku okolia

Aktívne potláčanie hluku (ANC – Active Noise Cancelling) umožní počuť viac toho, čo máte radi, a menej toho, čo ani nechcete počuť. Aby ste to dosiahli, používa sa personalizované formovanie zväzku pokročilého systému troch mikrofónov integrovaných v slúchadlách. Následne sa využíva sieť DNN (Deep Neutral Network), ktorá je poháňaná umelou inteligenciou. Takto sa pri telefonovaní účinne oddeľuje váš hlas od nežiaduceho hluku v pozadí.

Slúchadlá Galaxy Buds FE s nabíjacím puzdrom
Slúchadlá Galaxy Buds FE s nabíjacím puzdrom

Dlhá výdrž na batériu

Slúchadlá Galaxy Buds FE sa môžu pochváliť najdlhšou výdržou batérie v sérii slúchadiel Buds. Kapacita batérie v slúchadlách je 60 mAh, kapacita batérie v nabíjacom puzdre je 479 mAh.

S vypnutým systémom ANC slúchadlá prehrávajú hudbu až 8,5 hodiny a celkovo až 30 hodín, ak započítame aj možnosť využitia nabíjania pomocou nabíjacieho puzdra. Aj pri použití ANC môžete prehrávať hudbu až 6 hodín prehrávania so slúchadlami a celkovo až 21 hodín vrátane nabitia pomocou puzdra.

Lepšie každodenné nosenie

Slúchadlá Galaxy Buds FE sú skonštruované tak, aby boli pohodlné na dlhodobé nosenie. Umožňujú lepšie prispôsobenie vďaka trom rôznym veľkostiam koncoviek do uší a dvom veľkostiam krídeliek. A potvrdzujeme, že sa nosia naozaj pohodlne a vôbec z uší nevypadávajú.

Prepojený ekosystém Galaxy

S novými zariadeniami FE je možné ešte jednoduchšie využívať plný výkon prepojeného ekosystému Galaxy. Vďaka funkcii Multi Control môžete jednoducho presúvať obsah medzi viacerými zariadeniami Galaxy. Takto sa dajú ľahko kopírovať a vkladať či preťahovať fotografie, videá, ale aj dokumenty medzi smartfónom a tabletom. Ideálne prepojenie je pomocou funkcie Quick Share, keď urobíte fotografiu pomocou smartfónu a upravujete ju na tablete na väčšom displeji a prípadne aj s využitím dotykového pera.

Vzájomné prepojenie zariadení Galaxy FE do ekosystému Galaxy
Vzájomné prepojenie zariadení Galaxy FE do ekosystému Galaxy

Galaxy Buds FE v ekosystéme Galaxy

Slúchadlá Galaxy Buds FE sú dobrými spoločníkmi hlavne pri zábave, ale aj pri práci. Funkcia automatického prepínania pritom inteligentne prepína zvuk medzi smartfónom, tabletom a dokonca aj hodinkami a televízorom. Na využitie tohto prepínania pritom nie je potrebné manuálne nastavovanie, všetky zariadenia sú automaticky prepojené pomocou Samsung konta.

Vďaka funkcii automatického prepínania sa slúchadlá Galaxy Buds FE pripájajú k akémukoľvek Galaxy zariadeniu, na ktorom práve pracujete. Začnete hrať obľúbenú hru na tablete Galaxy Tab S9 FE a potom sa prepnete, aby ste mohli prijať hovor na telefóne. Následne sa opäť pripojíte k hre na tablete bez toho, aby ste niečo zmeškali.

Funkcia Auto Switch prepína medzi zdrojom zvuku Galaxy tabletom a Galaxy telefónom
Funkcia Auto Switch prepína medzi zdrojom zvuku Galaxy tabletu a Galaxy telefónu

Slúchadlá Galaxy Buds FE sa automaticky synchronizujú s vaším televízorom Samsung, keď zapnete funkciu Smart View. A opäť tu funguje prepínanie na telefón, ak máte prichádzajúci hovor.

Rovnako funkcia SmartThings Find vám pomôže nájsť slúchadlá Buds FE umiestnené mimo puzdra a v prípade ich zabudnutia sa môže spustiť alarm.

SmartThing ako platforma vzájomne prepojených zariadení
SmartThing ako platforma vzájomne prepojených zariadení

Celkovo je veľmi dobre, že ekosystém Galaxy funguje a jedinou požiadavkou je vlastne len využitie Samsung konta. So slúchadlami Galaxy Buds FE tak dostávate viac ako len samotné slúchadlá.

Cena slúchadiel Galaxy Buds EF: 109 €

Zapožičal: Samsung

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.