Najkrajšia doménová koncovka .sk oslavuje 30 rokov. Boli sme na oslave tohto výročia a prešli sme si celým vývojom od apríla 1993. Na oslave sa napr. spomínal priekopník internetu Jaro Filip, prvé prehliadače internetu, vývoj webových stránok na Slovensku a celkovo sa poriadne oslavovalo.

Torta k výročiu 30 výročia .SKZdroj: TOUCHIT.sk
Torta k výročiu 30 výročia .SK

Vo Fonde SK-NIC aj pri tejto príležitosti pripravili a už aj spúšťajú ďalšiu výzvu pre malé projekty. Pre záujemcov je pripravená suma až 200 000 EUR na podporu ich inovatívnych nápadov.

Jeden projekt môže získať prostriedky v rozmedzí od 2 500 do 10 000 EUR a požiadať o ne je rovnako ľahké ako predtým. Všetky potrebné informácie nájdete na portáli virtualno.sk. Prihlasovanie projektov je od 1. mája 2023 do 15. júna 2023.

A aké sú témy najbližšej výzvy?

  • hľadajú sa projekty efektívne využívajúce informačno-komunikačné technológie k vzdelávaniu alebo projekty vzdelávajúce o týchto technológiách (tzv. e-vzdelávanie),
  • požiadavka je na projekty v oblasti informačnej / kybernetickej bezpečnosti, ktoré sú zamerané na „bezpečný život pri existencii informačno-komunikačných technológií“
  • fond plánuje podporiť aj aplikácie zamerané na podporu životného prostredia.
Na oslave sme mali aj aktívny príspevokZdroj: TOUCHIT.sk
Na oslave sme mali aj aktívny príspevok

Fond SK-NIC začal svoju činnosť vo svojej súčasnej podobe v roku 2019. Od tej doby už podporil 87 projektov v celkovej sume takmer 1,054 milióna EUR. A ďalšie prostriedky čakajú aj na vás.

Zdroje: vlastné, SK-NIC

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.