Vývojári aplikácie museli riešiť viacero problémov, aby mohli poskytovať výsledky na širokej škále telefónov s Androidom. 

Výrobcovia smartfónov začali aplikovať do svojich zariadení vlastné riešenia na šetrenie batérie. Spravidla to robia agresívnym “zabíjaním aplikácií” na pozadí, čo môže v konečnom dôsledku narušiť ich funkčnosť. 

Český vývojár Urbandroid dokonca vytvorila web s názvom DontKillMyApp, ktorý sleduje a označuje najhoršie riešenia a poukazuje na to, ako napraviť viaceré problémy, ktoré vznikajú práve pri agresívnom uspávaní aplikácií.

Dont Kill My App

Zdroj: AndroidPolice

Najnovšie však predstavuje benchmarkový nástroj na meranie výkonnosti aplikácií na pozadí telefónu. Aplikácia je už prístupná v Obchod Play.

Používanie aplikácie sa javí ako celkom jednoduché. Po spustení získa používateľ niekoľko informácií o telefóne, vysvetlenie, prečo aplikácia existuje, a niekoľko návodov ako vyriešiť problémy manažmentu aplikácií na pozadí.

Po spustení testu sa objaví tabuľka, v ktorej je možné určiť, ako dlho sa má test vykonávať (1 – 8 hodín). Ďalej sa zobrazí aj niekoľko varovaní, ktoré treba pre úspešnosť testu dodržiavať.

Dont Kill My App

Zdroj: AndroidPolice

Počas testu sa zobrazí trvalé upozornenie, na ktoré keď kliknete, tak sa test zastaví a zobrazia sa výsledky. Tento nástroj je možné použiť na posúdenie, či máte problémy s aplikáciami na pozadí, a na ďalšie testovanie potenciálnych opráv pri riešení problémov s nastaveniami. Výsledky môžu byť trochu náročné na pochopenie, ale pokročilí používatelia by im mali porozumieť.

Upozorňujeme, že aplikácie je stále vo vývoji, takže počas jej používania sa môžu objaviť problémy so stabilitou.

App Store

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter odporúča: Nástroj na správu hesiel od Googlu

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.