Poteší dizajnom, svižnosťou a displejom.

Doogee Y7 je smartfón, ktorý kúpite za 105 eur. Na prvý pohľad zaujme dizajnom, dvojnásobne, keď si pozeráte obrázky v ponuke internetových obchodov. Tie skresľujú a telefón nevyzerá až tak elegantne, ako oficiálne fotky naznačujú.

Aj napriek tomu dizajn chválime, v kategórii okolo 100 eur patrí Doogee Y7 k tým krajším telefónom. Pripomína nám model motorola one, avšak chrbát má z plastu a rámiky okolo displeja sú širšie. Brada prednej strany je pomerne veľká, v tomto smere oficiálne fotky najviac skresľujú.

5,84-palcový IPS displej telefónu patrí k tomu najlepšiemu, čo Doogee Y7 ponúka. Za 105 eur dostanete kvalitnú obrazovku s rozlíšením 1080 × 2280 pixelov, dobrými pozorovacími uhlami a jasným zobrazením farieb. V redakcii sme mali k dispozícii aj ďalšie 100-eurové telefóny a Doogee Y7 má jednoznačne najlepší displej.

Doogee Y7 je vzhľadom k cene štýlový a ľahký smartfón

Svižnosť poteší, zvuk a fotoaparát nie

Pri testovaní telefónu potešila aj svižnosť reakcií. Aj v tomto prípade berieme do úvahy najmä priame porovnanie s inými telefónmi v tejto cenovej kategórii. Doogee Y7 dosiahol v teste AnTuTu 71 842 bodov a ponúkal svižný používateľský zážitok v rámci každodenného používania.

Základom modelu Y7 je procesor UNISOC SC9863A, 3 GB RAM a 32 GB úložisko. Batéria má kapacitu 3360 mAh a nechýba ani 3,5 mm jack. Zadný snímač odtlačkov prstov bol pomerne svižný a rýchly.

Chráňte svoje súkromie a súbory v smartfóne s ESET Mobile Security. Stiahnite si aplikáciu cez Google Play.
Výrobca musel niekde šetriť a Doogee Y7 zaostáva najmä z hľadiska reprodukcie zvuku a nepotešil nás ani fotoaparát. Je síce duálny, avšak žiadne zázraky nečakajte. Telefón má problém so zaostrovaním a celková kvalita fotiek neohúri a zaostáva aj za inými modelmi v rovnakej cene.

Doogee Y7 sme testovali krátkodobo, počas tejto doby sa neobjavili žiadne zásadné problémy a telefón fungoval. Všimli sme si však nižšiu kvalitu slovenského prekladu a v niektorých momentoch ťažkopádne nastavovanie. Telefón využíva operačný systém Android 8.1 v takmer čistom prevedení, bezpečnosť bola k 5. marcu 2019.

Doogee Y7 má micro USB port, slot na microSD kartu a 3,5 mm jack. NFC vo výbave nenájdete

thumbs-up-icon

Výhody

  • Pekný displej
  • Ľahká a pomerne štýlová konštrukcia
  • Svižné reakcie
  • Veľkosť úložiska a RAM
  • Ochranný obal súčasťou balenia

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • Menej kvalitná reprodukcia zvuku
  • Slabá kvalita fotiek
  • Slovenská lokalizácia obsahuje chyby
  • Chýba LED dióda

Prečítajte si aj:

Recenzia motorola one: Výborný ľudový telefón

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit