Legendárna hra DOOM asi môže bežať naozaj na čomkoľvek.

Fanúšikovia hry ju premieňajú tak, aby mohla bežať napríklad v Poznámkovom bloku Windows, samoobslužnom kiosku McDonald’s alebo na iných z dnešného pohľadu netradičných zariadeniach. Takúto kombináciu môžeme vidieť aj v najnovšom počine moddera s menom Lukneu, ktorý hru spustil na teletexte. Ako vidno starý televízor ešte nájde svoje využitie.

Potreboval na to síce počítač a Raspberry Pi, no hra bežala v najjednoduchšom režime Teletext Level 1 za pomoci ovládania diaľkovým ovládačom. Ako budete vidieť vo videu nižšie ovládanie týmto spôsobom nebude pravdepodobne úplne najvhodnejšie pre akčnú strieľačku. No ako ukážku toho, čo všetko sa dá urobiť ako znovu zrodiť starú hru, je to perfektné.

Modifikovaná verzia hry je spustená na počítači s Linuxom a je prenášaná prostredníctvom videosignálu do televízora. Tým, že bol použitý základný teletext, hra sa zobrazuje v jednoduchej čiernobielej grafike. Nejde o dosiahnutie úplne vernej kópie, ale o spustenie funkčného hrania. Tvár bojovníka, ktorú môžete pri bežnej hre vidieť v spodnej časti obrazovky, je v tomto prípade nahradená smajlíkom.

Podobne ako pri iných modifikácií tejto hry, aj tu bude potrebné mať originálny súbor wad. Modder použil na testovanie súbor zo sharewarovej verzie, avšak hra by mala týmto spôsobom fungovať na akejkoľvek pôvodnej verzii. Všetky potrebné informácie aj materiály sú na GitHube a tak ktokoľvek môže vyskúšať spustiť túto hru na svojom televízore.

Zdroj: TechSpot

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.