V tomto prípade ide o najnovší produkt značky Philips a je to soundbar s označením TAB8505/10.

Oceňujeme, že Philips má po dlhšej prestávke konečne soundbar, lebo tento typ produktu sme v ich portfóliu dávnejšie nevideli. TAB8505/10 je dizajnovo prispôsobený k televízoru série Performance, my sme ho testovali spolu s televízorom Philips 65PUS8505/12. Ten sme už testovali, len pripomeňme, že ide o 65-palcový LCD televízor s priamym podsvietením v striebornom vyhotovení a veľmi zaujímavou cenou.

Podpora najnovších štandardov

TAB8505/10 pozostáva z hlavného soundbaru, ktorý sa umiestňuje pod televízor a bezdrôtového basového reproduktora. Ten je vhodné umiestniť napr. za diváka na opačnú stranu miestnosti. Hlavnú časť soundbaru sme pritom mali položenú pod televízorom, dá sa ale šikovne pripevniť aj na stenu.

Philips TAB8505/10 podporuje normu Dolby Atmos a jeho komplexný zvukový výkon je maximálne 240 wattov (RMS 200 W). K tomuto systému sa dodáva aj diaľkové ovládanie, okrem toho sa dá ovládať aj hlasom cez rôznych asistentov (OK Google, Alexa). To, čo je na tomto produkte okrem samotného zvuku podstatné, je podpora normy DTS Play-Fi.

Philips soundbar TAB8505/10

Prehrávanie hudby z mobilu na soundbare aj televízore

Play-Fi ako moderné bezdrôtové napojenie

Prepojenie Play-Fi umožňuje vytvoriť tzv. multiroom zvuk. Ak vtedy prechádzate z miestnosti do miestnosti, zvuk môže prechádzať s vami. Ak chodíte po dome s mobilom, tento sa pripája na najbližšie Play-Fi zvukové zariadenia a tie začínajú prehrávať zvuk. Soundbar TAB8505/10 je jedným z nich a predpokladáme, že bude umiestnený v obývačke. Takto soundbar využijete nielen na to, že bude prepojený s televízorom, ale zároveň si z neho môžete pohodlne prehrať aj hudbu napr. z mobilu, keď ste v obývačke.

My sme mali celý systém zapojený tak, že soundbar sme mali prepojený s televízorom cez HDMI ARC a na soundbar sme sa bezdrôtovo pripájali s mobilným telefónom cez Play-Fi. Soundbar je pritom napojený na domácu Wi-Fi sieť, cez ňu sa aj aktualizuje.

Philips soundbar TAB8505/10

Testovanie v spojení s televízorom u nás v redakcii

Využite všetko naplno

Pri tomto zapojení je možné aj využitie všetkých reproduktorov, ktoré sa nachádzajú v miestnosti – teda aj reproduktorov v soundbare a aj reproduktorov v televízore na extra kvalitné a veľmi intenzívne prehrávanie hudby z mobilu. TAB8505 má navyše zabudovaný aj Chromacast na prehrávanie hudby z Android smartfónu, rovnako ako Apple Air Play 2 na spoluprácu s iPhonom. Tiež sme vysúšali spôsob, keď môžete sledovať televízor tak, že zvuk z neho počúvate cez slúchadlá, ktoré máte pripojené priamo k smartfónu.

Kvalita hudby

Samotná kvalita hudby z TAB8505 je vynikajúca. Veľmi dobre počuť aj prejav basového reproduktora s priemerom 5,25 palca, ktorý naozaj počuteľne „tvrdí“ muziku. Soundbar s formátom kanálov 2.1 generuje čisté dialógy vo filmoch a má kvalitný zvuk pri prehrávaní koncertov. Vo zvuku sa dajú dobre lokalizovať nástroje. Výrobca to označuje ako cinematic zvuk.

Keďže TAB8505/10 podporuje Dolby Atmos, tak napr. pri sledovaní filmov cez Netflix si (pri originálnej audio stope) vychutnáte priestorový zvuk.

Philips soundbar TAB8505/10

Vyhotovenia subroofera je kompaktné a v striebornej farbe, Zdroj: Philips

Vyhotovenie

V zadnej časti nájdete dva HDMI vstupy, jeden HDMI ACR výstup, optický audio vstup, tiež je tu 3,5 mm jack, podpora je pre Bluetooth aj Wi-Fi. Frekvenčný rozsah celej súpravy je od 40 Hz do 20 kHz. S diaľkovým ovládačom sa dá nastaviť aj ekvalizér. Vyhotovenie je v elegantnej striebornej farbe.

Celkovo ide o jeden z najlepších soundbarov, aké sme testovali. Je rozmerovo vhodný aj do menšej obývačky a má elegantný dizajn. Páčila sa nám kvalita hudby a tiež bezdrôtové pripojenie.

Cena: 399 €

Zapožičal: Philips

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.