Prinášame vám prehľad cenovo dostupných modelov značky Canyon. 

Do redakcie sa nám dostali tri powerbanky, ktoré sú veľmi rozumne odstupňované na základe ponúkanej kapacity. Najlacnejší model má kapacitu 10 000 mAh, stredný 20 000 mAh a najdrahší až 30 000 mAh. V článku zhrnieme výhody týchto powerbánk a spomenieme aj prvky výbavy, ktorými sa od seba odlišujú.

Všetky tri modely dokážu uchovať dostatok energie na to, aby ste skutočne dlhý čas nemuseli starať o to, kde si v prípade potreby nabijete váš takmer vybitý smartfón, tablet, alebo iné zariadenie. Tu teda platí, čím väčšia kapacita, tým lepšie. Nie každý však potrebuje až 30 000 mAh powerbanku, keďže tento model je nielen najväčší, ale zároveň aj najťažší.

Powerbanka CanyonZdroj: TOUCHIT
Powerbanky Canyon

Bezpečné používanie

Powerbánk je na trhu skutočne veľa. Vyberajte preto iba z ponuky kvalitných modelov, s ktorými neriskujete poškodenie nabíjaného zariadenia. Pokiaľ sa však chcete na powerbanku skutočne spoľahnúť v každej situácii, a nechcete riskovať poškodenie zariadení, vyberte si powerbanku od spoločnosti Canyon. Všetky modely v našom prehľade majú až 6 typov ochrany.

Powerbanky od Canyon používajú technológiu Canyon Smart IC, ktorá správne rozpozná, akým výkonom sa dá zariadenie nabíjať a prispôsobí tomu výstupný prúd. Nabíjať sa dajú športové náramky alebo hodinky, ale aj tablety a ďalšia malá elektronika. Nechýba ochrana proti prebitiu, skratu alebo napríklad prehriatiu. Okrem toho sa nezabudlo na detekciu káblov s nevhodnou kvalitou a powerbanka tomu prispôsobí výkon nabíjania.

Powerbanka CanyonZdroj: TOUCHIT
Powerbanky Canyon

Canyon PB-1009:

Canyon PB-1009 je powerbanka, ktorú ocenia predovšetkým používatelia Apple produktov. Disponuje duálnym vstupom Lightning a USB-C. Portová výbava tohto modelu je dômyselne vybraná, aby ste sa vďaka výstupným portom USB-C a USB-A nemuseli starať o ďalší kábel alebo adaptér. Pokojne si vystačíte iba s jedným Lightning káblom, ktorým nabijete nielen svoj iPhone, ale aj samotnú powerbanku.

USB-C port dodáva výkon až 20 W. Vo výbave nechýba podpora technológie QuickCharge 3.0, ako aj užitočnú funkciu Smart IC a ďalšie prvky ochrany. Powerbanka Canyon PB-1009 má kapacitu 10 000 mAh. Váš iPhone tak pomocou tohto modelu nabijete približne trikrát. Na druhej strane ide o najmenší a najľahší model z tejto trojice powerbánk.

Technické parametre

  • kapacita: 10 000 mAh
  • vstupné porty: 1 × Lightning + 1 ×  USB-C
  • výstupné porty: 1 × USB-C 20W PD a 1 × USB-A QC 3.0
  • kompatibilita so zariadeniami Apple
  • 6 typov ochrany
  • 3 × rýchlejšie nabíjanie
  • vysokorýchlostný nabíjací kábel súčasťou balenia

Cena: 31,99 eur

Canyon PB-2002: Zlatá stredná cesta

Canyon PB-2002 je ideálny model pre náročnejších používateľov, ktorí potrebujú mať pri sebe dostatok energie na niekoľko dní. S touto powerbanou nemusíte robiť žiadne kompromisy. 20 000 mAh totiž vystačí na niekoľko plných nabití aj telefónov s veľkými batériami. Pútavý dizajn dotvárajú zaoblené rohy, ako aj malý kruhový displej pre zobrazenie stavu nabitia. 

Model PB-2002 je vybavený USB-C portom, ktorým je možné nabíjať nielen ďalšie zariadenia, ale aj samotnú powerbanku. Port podporuje technológiu Power Delivery. Svoje zariadenia nabijete trikrát rýchlejšie a rovnako rýchlo nabijete aj samotnú powerbanku. 

Po stranách sa nachádzajú ďalšie dva porty. Ide o USB-A porty podporujúce rýchle nabíjanie Quick Charge 3.0. Pomocou nich môžete nabíjať viacero zariadení naraz. Aj model Canyon PB-2002 je vybavený až 6 typmi ochrany.

Technické parametre

  • kapacita: 20 000 mAh
  • vstupný port: USB-C PD (Power Delivery)
  • výstupné porty: 1× USB-C PD a 2× USB-A QC 3.0
  • displej zobrazujúci stav nabíjania
  • 6 typov ochrany
  • 3× rýchlejšie nabíjanie
  • USB-C kábel súčasťou balenia

Cena: 46,99 eur

Canyon PB-301: Model s obrovskou kapacitou

Vrcholovým modelom prehľadu je powerbanka Canyon PB-301 s obrovskou kapacitou až 30 000 mAh. Vybavená je dvoma výstupnými portami. Jedným z nich je USB-C a starší microUSB. To znamená, že touto powerbankou nabijete svoje zariadenia, nech sa nachádzate kdekoľvek.

Aj v tomto prípade USB-C port plní dve funkcie, keďže je vstupný, ale aj výstupný s podporou technológie Power Delivery. Integrovaný digitálny displej zobrazuje aktívny stav powerbanky, ako aj percento nabitia. Powerbanka PB-301 podporuje rýchle nabíjanie QuickCharge 3.0, ktorým svoje zariadenia nabijete skutočne rýchlo.

Ani pri modeli s najvyššou kapacitou sa nezabudlo na 6 typov ochrany, aby bola chránená nielen powerbanka, ale aj nabíjané zariadenia.

Technické parametre

  • kapacita: 30 000 mAh
  • vstupné porty: 1× USB-C PD (Power Delivery) a 1× MicroUSB
  • výstupné porty: USB-C PD (Power Delivery) a 2x USB-A QC 3.0 (Quick Charge)
  • displej stavu nabíjania
  • 6 typov ochrany
  • 3× rýchlejšie nabíjanie

Cena: 59,99 eur

Powerbanka CanyonZdroj: TOUCHIT
Powerbanky Canyon

Powerbanky a ďalšie produkty značky Canyon zakúpite v sieti predajní NAY.sk a Datacomp.sk.

Zapožičal: Canyon Slovensko

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.