Spoločnosť Aliter predstavila MMR – mobilné miesto riadenia. Ide v podstate o virtuálny statív, ktorý je realizovaný pomocou dronu a mobilného pracoviska.

To je v podobe upraveného automobilu a nachádza sa v ňom celá riadiaca a vyhodnocovacia elektronika. Dron je k tomuto pracovisku pripútaný pomocou prepojovacieho káblu a takto sa k nemu dostáva energia. Nie ste teda limitovaní výdržou batérie.

Aliter MMR
Aliter MMR

Auto dokáže prísť pokojne aj do stredu poľa a priamo tu zriadiť kompletné pracovisko. Je pritom úplne nezávislé od externej energie, všetko sa nachádza priamo vo vozidle. Preto sú tu aj elektrické generátory.

Celé pracovisko je určené na monitorovanie dôležitých udalostí ako sú napríklad vystúpenia hudobných skupín, festivaly, použiť ho môžu záchranné, policajné alebo vojenské zložky pri živelných pohromách alebo iných udalostiach vyžadujúcich monitoring prostredia v reálnom čase.

V našom videu uvidíte všetko súvisiace s nasadením MMR – ako sa toto pracovisko pripravuje, čo treba zaistiť, ako vyzerá vyhodnocovacie pracovisko, ako aj vzlet a riadenie drona.

Zdroje: vlastné, Aliter

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.