K dispozícii budú pre všetkých používateľom systému Android a iOS. 

Jednou z noviniek je aj nový tmavý režim, ktorý by mal nielen znižovať namáhanie očí, ale tiež znižovať spotrebu batérie, keď je zapnutý. Tmavý režim je momentálne k dispozícii iba pre používateľov iOS, hoci Dropbox sľúbil, že ho v priebehu niekoľkých mesiacov prinesie aj do systému Android.

Mobilný skener je ďalšia z noviniek, ktorá umožňuje skenovať dokumenty doslova všade. Dropbox Scan je funkcia, ktorá bola dostupná iba pre desktopy, ale najnovšia aktualizácia ju prináša aj do zariadení s iOS. Vďaka Dropbox Scan budú môcť používatelia iOS skenovať fyzické dokumenty, fotografie, poznámky a ďalšie, bez ohľadu na úroveň predplatného služby Dropbox.

Dropbox Transfer je ďalšou novou funkciou pre mobilných používateľov, ktorá im umožňuje posielať veľké súbory komukoľvek, až do 100 MB zadarmo a do 100 GB podľa platených programov Dropbox, na jeden prenos. Súbory, ktoré chcete preniesť, nemusia byť tak na vašom účte Dropbox. V súčasnosti je Dropbox Transfer k dispozícii iba profesionálnym používateľom na iOS, ale bude k dispozícii všetkým mobilným používateľom už koncom tohto roka.

Spolu s Dropbox Transfer prichádza aj funkcia vyhľadávania obrázkov, ktorá používateľom pomáha nájsť fotografie a GIF ľahšie a rýchlejšie. Funkcia vyhľadávania obrázkov je k dispozícii iba pre účty Dropbox Professional a Business na zariadeniach s Androidom a iOS.

Pre mobilných používateľov prichádzajú aj ďalšie dve nové funkcie: Heslá Dropbox a Dropbox Vault. Prvá možnosť umožňuje uložiť heslá na bezpečnom mieste, zatiaľ čo druhá poskytuje ďalšiu úroveň zabezpečenia pomocou PIN kódu. Heslá Dropbox sú teraz k dispozícii zadarmo pre všetkých používateľov systému Android a iOS, zatiaľ čo používatelia služby Plus dostanú funkciu Vault už v auguste.

Zdroj: PhoneArena

Titulný obrázok: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Ako poslať prílohu pošty cez Gmail?

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.