Dropbox vylepšuje produktivitu a uľahčuje narábanie s veľkými súbormi.

Pokiaľ ste dostali niekedy do pošty v Gmaili súbor v ZIP alebo RAR, k náhľadu ste sa vedeli dostať aj bez nutnosti preberania tohto súboru. Dropbox aktuálne spúšťa túto možnosť aj v rámci svojej služby a predstavil novú podporu pre ďalšie súbory. Chce tak priniesť aktívne náhľady pre čo najefektívnejšiu prácu.

Môžete tak aj v službe Dropbox získať rýchly náhľad k obsahu ZIP alebo RAR zložky a nestrácať tak čas zdĺhavým zisťovaním a sťahovaním obsahu, pričom zistíte, že obsiahnuté položky nakoniec nevyužijete. Náhľady pre PDF a PowerPoint sa tiež vylepšili. Nová bočná lišta vám umožní zobraziť určitú stránku alebo “slide”, čo je veľmi užitočné, ak hľadáte niečo konkrétne.

Podporu získajú aj súbory DWG pre ich náhľad a poskytnutie spätnej väzby spolupracovníkom aj bez nutnosti inštalácie programu AutoCAD. Pre autorov a vydavateľov je po novom možné využiť EPUB náhľady pokiaľ chcú zdieľať svoje rukopisy a chrániť ich heslom.

Dropbox pridal taktiež náhľady pre MXF videá a funkcia náhľadu je praktická hlavne v prípade potreby rýchleho orientovania sa v súbore s veľkosťou napríklad až 6 TB a to všetko bez nutnosti sťahovanie veľkého súboru.

Aktualizácia sa dotkne celého systému Dropbox, či už na webe alebo smartfónoch, pričom niektoré funkcie budú dostupné iba v určitých predplatených programoch služby.

Zdroj:Dropbox

Prečítajte si aj:

Aplikácia Gmail konečne umožní nastaviť akcie pre potiahnutie prstom

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.