DuckDuckGo je bezpečná a súkromná alternatíva ku Google vyhľadávaniu.

Tento vyhľadávač je obľúbený predovšetkým preto, že svojich používateľov nesleduje ani v súkromnom režime prehliadania, ani na bežnej karte prehliadača. Portál Wccftech však informuje, že spoločnosť predstavila celkom novú funkciu založenú na umelej inteligencii, ktorá bude používať generovanie odpovedí v prirodzenom jazyku pomocou Wikipédie.

Spoločnosť uviedla, že ide o prvú funkciu zo série aktualizácií vyhľadávania a prehliadača založených na umelej inteligencii, ktoré prídu v budúcnosti. Hlavnou výhodou tohto riešenia je jeho jednoduché používania, keďže používatelia nebudú musieť nič sťahovať ani sa nikde registrovať. To umožňuje okamžitú dostupnosť v prehliadačoch alebo ich rozšíreniach. 

Funkcia s názvom DuckAssist za podpory umelej inteligencie odpovie na vaše otázky v oveľa jednoduchšom jazyku pomocou Wikipedie. Podľa slov spoločnosti ide o tzv. okamžité odpovede. V podstate ide o jednoduchý prístup do Wikipedie, kde by ste s najväčšou pravdepodobnosťou odpovede na svoje otázky aj hľadali. Po zadaní otázky do vyhľadávacieho poľa nová funkcia ju zosumarizuje pomocou „technológie prirodzeného jazyka AI“ a vytvorí stručný súhrn odpovedí. 

DuckDuckGoZdroj: DuckDuckGo
DuckDuckGo

Hlavnou výhodou tejto novinky jej dostupnosť. Je celkom zadarmo, rešpektuje súkromie používateľov, a je aj okamžite dostupná, čo znamená, že ju môžete vyskúšať už teraz. Praktickým detailom je aj zdrojovanie informácií, čiže budete vždy vedieť, odkiaľ pochádzajú.

DuckDuckGo ani v budúcnosti nehodlá spomaliť. V najbližších mesiacoch plánuje uviesť niekoľko ďalších funkcií založených na umelej inteligencii, pričom DuckAssist je prvou z nich. Treba však dodať, že aj táto novinka sa aktuálne nachádza v testovacej fáze, čiže umelá inteligencia bude potrebovať ešte poriadny “tréning”, aby jej výsledky boli čo najspoľahlivejšie. 

DuckDuckGo údajne plánuje do DuckAssist pridávať aj ďalšie zdroje. Vyhľadávanie tak nebude obmedzené iba na Wikipédiu. Dôležité však je, že celý proces je bezpečný.

Zdroj: Wccftech

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.