Spoločnosť Lenovo spustila začiatkom júla 2016 predaj novinky Lenovo VIBE K5 Note, a to v dvoch verziách.

Obe sú vybavané telom z brúseného kovu a výborným výkonom.

Lenovo VIBE K5 Note ponúka obrovský 5,5“ displej s rozlíšením Full HD, širokým pozorovacím uhlom a IPS technológiou. Typický je pre neho stereofónny reproduktor a technológia Dolby Atmos s kodekom Wolfson WM8281. 64-bitový osemjadrový procesor Helio P10, grafika Mali T860 MP2 a veľká 3 GB pamäť sa podpísali pod jeho plynulé používanie dokonca aj pri najnovších hrách, náročných aplikáciách a filmoch. Veľkokapacitná 3 500 mAh batéria vydrží bez akýchkoľvek problémov počas celého dňa.  Používateľov tohto smartfónu so systémom Android poteší okrem iného aj pripojenie k ultrarýchlej 4G sieti.

O niečo lepším bratom predchádzajúceho modelu je Lenovo VIBE K5 Note Fingerprint.  So svojím dvojčaťom zdieľa nielen zovňajšok, ale aj väčšinu hardvéru. Jeho výhodou je však (ako už z názvu možno vydedukovať) prítomnosť čítačky odtlačkov prstov a tiež úložný priestor. V porovnaní s lacnejšou verziou ponúka Lenovo VIBE K5 Note Fingerprint nie 16 GB, ale až 32 GB. Obe verzie sú rozšíriteľné až o 128 GB prostredníctvom microSD karty.

Modely Lenovo VIBE K5 Note a VIBE K5 Note Fingerprint sú dostupné v dvoch farebných prevedeniach – strieborná Platinum Silver a zlatá Champagne Gold – za cenu 209 EUR a 249 EUR.

Značky: