Motorola predstavila svoj najviac vybavený smartfón a my sme ho poriadne otestovali. Privítajte novú vlajkovú loď, motorola edge +, všetko o nej aj v našom redakčnom videu.

Displej

Hneď po vybalení si všimnete zahnutý displej, pričom zahnutie je výrazné po celom okraji tohto telefónu. Nie je to pritom len o efekte, tieto hrany edge+ aj reálne využíva. Napr. keď zapojíte napájací adaptér, objaví sa podsvietený pás, ktorý informuje o tom, aká je aktuálna kapacita batérie a tiež o tom, že sa telefón naozaj nabíja.

motorola edge+

Rovnako si môžete na okraji telefónu napr. zobraziť pravítko. Na zahnutých hranách sa aj láme časť svetla a vyzerá to efektne. Samotný displej je OLED s uhlopriečkou 6,7 palca a rozlíšením 1080 × 2340 bodov. Displej podporuje HDR10+ a farebný rozsah DCI-P3. Jedným slovom je výborný a dobre viditeľný aj na priamom slnku. Pomer strán displeja je 21:9, čo znamená, že je to telefón dlhší ale užsí a veľmi dobre sa drží v ruke napriek jeho veľkej uhlopriečke. Formát 21:9 viete využiť aj tak, že naraz zobrazíte dve aplikácie. Štandardne funguje displej v režime 90 Hz, no môžete si ho prepnúť aj na 60 Hz režim a predĺžiť tak výdrž na batériu. Pod displejom je optický snímač odtlačkov prsta.

Dobrý základ

Procesor je 8-jadrový Snapdragon 865 s až 12 GB RAM a 256 GB pamäťou (bez možnosti rozšírenia i microSD kartu). Operačný systém je Android 10, prisľúbené sú dve aktualizácie. Batéria má kapacitu 5000 mAh a takto veľkej kapacity sa chce motorola držať aj v ďalších modeloch. Dažďa sa nebojí, ale trvalo ho ponoriť pod vodu nemôžete. Výborné sú stereo reproduktory, celkovo zvuk z tohto telefónu veľmi chválime. Škoda, že je tu nabíjanie len s výkonom 18 W, podporuje ale aj bezdrôtové nabíjanie s výkonom 15 W.

motorola edge+

Fotoaparáty

Áno, toto je niečo, v čom edge+ vyniká. Zadné fotoaparáty sú mierne vystúpené a výrobca práve preto dáva k telefónu aj priesvitný obal. Jeho nasadenie potom telefón jednak chráni a telefón sa nehýbe pri jeho položení na stôl. Hlavný fotoaparát má rozlíšenie 108 Mpx a k tomu pridal aj 8 MPx teleobjektív s podporou 3× optického priblíženia. Do trojice zadných fotoaparátov patrí aj 13 MPx širokouhlý objektív s uhlom záberu 117° a podporou Macro Vision. S 25 MPx prednou kamerou sa dajú robiť selfie s rozostreným pozadím. Celkovo, za väčšiny svetelných podmienok zrealizujete s motorola edge+ veľmi dobré fotografie. Video má rozlíšenie aj 6K, 4K video má rozlíšenie 60p.

motorola edge+

Vo výsledku je to oprávnene vlajková loď o Motoroly, páčil sa nám jeho displej, hardvérová výbava ako aj fotografie realizované za väčšiny svetelných podmienok. Aktuálna predajná cena je 999 eur.

Technické parametre

Model telefónumotorola edge+
Operačný systémAndroid 10, aktualizácie 1. 4. 2020
Formát SIM kartyNano SIM
Pamäť RAM / ROM / iná [GB]12 / 256
Procesor [max. frekvencia]Snapdragon 865, 8-jadrový, 2, 84 GHz
Displej, počet fariebOLED, 16 miliónov
Displej – veľkosť [palcov]/ rozlíšenie [bodov]6,7 / 1080 × 2340
Slot na pamäťovú kartunemá
Bluetooth, Wi-Fi, USB, GPS, NFC5.1, ABGNac/ax, áno, áno, áno
Hlavný fotoaparát / video108 + 16 + 8 Mpx, 6K, 30 fps
Predný fotoaparát / video25 Mpx, Full HD, 30 fps
Kapacita batérie [mAh]5000
Rozmery [mm]/ hmotnosť [gramov]162 × 71 × 10 / 203
Konektor, nabíjanieUSB-C, 18 W

 

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.