Tento raz by mohlo ísť o užitočnú funkciu.

Ako sme informovali v minulom článku, Edge neprináša vždy len žiadané funkcie, ale aj tzv. bloatware. Teda niečo navyše, čo tam nechcete, ale s prehliadačom dostanete. Podobne to vidieť aj na distribúciách Windows 10 a 11, no prakticky sa s tým stretali aj pri starších verziách Windows – programy, ktoré čistá inštalácia obsahovala boli v skúšobnej a po dlhej inštalácii ste zase venovali dlhý čas na ich postupné odinštalovanie. Web ghacks.net prišiel s informáciou, že Edge dopĺňa do svojho rozhrania vlastného správcu hesiel.

V podstate tak dobehne prehliadače ako Firefox a Chrome, ktoré už správcu hesiel povýšili na novú úroveň. Funkcia, ktorá sa postupne objaví aj v bežnej verzii Edge zatiaľ nenahradí správcov hesiel ako ich poznáme zo samostatným aplikácií a doplnkov do prehliadača, no pomôže lepšie manažovať prihlasovacie údaje.

Správca hesiel v jednoduchej podobe tu už je a slúži na uchovávanie prihlasovacieho mena a hesla, aby ste pri ďalšej návšteve stránky nemuseli tieto údaje zadávať ručne. Teraz sa ale zmení to, aby ste si mohli nastaviť viac detailov, napríklad upraviť prihlasovacie meno alebo presnú adresu webovej stránky. To doteraz možné nebolo. Zatiaľ bola implementovaná vo verzii Microsoft Edge Canary, teda verzii na testovanie. Avšak, použiť ju môžete aj vy, len si ju treba stiahnuť samostatne do systému zo stránok Microsoft Edge.

Microsoft Edge testuje vylepšeného správcu hesiel

Zdroj: ghacks.net

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.