Je pravdepodobné, že Microsoft hľadá biznis model pre svoj prehliadač.

Na webe ghacks.net sa objavila informácia o pridaní nového panelu s názvom Hry. Ten odkazuje na obsah webu MSN Games. Toto tlačidlo a nový panel nemajú všetci. Objavuje sa len vo vývojárskej verzii Edge Canary a takisto aj regionálne. Zatiaľ to vyzerá, že novinku by ste nemuseli mať, ani keby ste si namiesto bežného prehliadača Edge stiahli kanárikovskú verziu.

Zdroj: Leopeva64-2 / Reddit

To vyvoláva otázky, podobne ako kontroverzná funkcia Shop now, Pay later. V niektorých regiónoch má tento prehliadač napojenie na nákupné služby, čo vyvolalo kritiku. Je to z dôvodu nevhodnej motivácie k nakupovaniu vecí. Vyvolávanie otázok nových funkcií, prečo sú tam a čo si od nich Microsoft sľubuje, je na mieste. Jednak je možné, že hľadá istý model, pri ktorom by mohol byť s prehliadačom ziskový. Panel Hry by tak mohol odporúčať hry, za ktoré si inzerenti zaplatia.

Zdroj: Leopeva64-2 / Reddit

Edge bol vo svojich počiatkoch pribraný do spoločenstva browserov s nadšením a očakávaniami. Jeho dobrá optimalizácia ukázala, že je rýchlejší ako Chrome a iné prehliadače na jadre Chromium. Pridávaním podobných funkcií môžu mať dopad na jeho výkon. Ako vidno nie len v prípade Edge, doba minimalistických prehliadačov sa vytráca a opäť sa nabaľujú o ďalšie funkcie. V neprospech Edgeu tiež hovorí aj neustále vnucovanie zo strany Windows 11. Nové správy ale hovoria, že niečo podobné sa deje aj vo Windows 10.

Zdroj: ghacks.net

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.