Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Elektromotory a elektroprevodovky majú v súčasnosti dôležité zastúpenie v bežnom živote i v mnohých priemyselných odvetviach.

Používaním moderných elektromotorov a prevodoviek sa predlžuje životnosť zariadení, šetria sa energie a životné prostredie. Priemyselné inovácie a inteligentné technológie posúvajú i svet elektromotorov. Spoznajte možnosti, kde a ako sa nové prevedenia elektromotorov a prevodoviek dajú využiť.

Elektromotory a elektroprevodovky sú súčasťou menších zariadení, ktoré používate pri každodenných činnostiach, alebo sa nachádzajú vo väčších zariadeniach vo výrobných podnikoch a priemysle. Isté je, že pre väčšinu moderných odvetví sú veľmi dôležité.

Vymeňte jednofázové elektromotory

Ešte stále sú priemyselné podniky, kde sa používajú jednofázové elektromotory. Jednoduchá konštrukcia, nízke náklady a jednoduchá obsluha sú vlastnosťami tohto typu elektromotora. V ich neprospech však hovorí nižšia účinnosť.

Prenechajte jednofázový elektromotor prevádzkam v domácich dielňach a vyberte si zariadenie vhodnejšie pre priemyselné a výrobné podmienky. Trojfázové elektromotory sú účinnejšie a poskytujú väčší krútiaci moment.

Stavte na trojfázové elektromotory

Pokiaľ sa rozhodnete zmodernizovať energetické zariadenia, začnite od požiadaviek na celkovú účinnosť systému a spotreby elektrickej energie. Jedným z efektívnym riešení sú trojfázové elektromotory.

Kvalitný materiál, precízne spracovanie, presne osadené komponenty či prepracovaná geometria ventilátora zodpovedajú potrebám vysokej účinnosti tohto typu elektromotora. Bonusom je vynikajúca návratnosť investícií.

Určite myslite pár rokov dopredu a zvažujte výber modernejšej triedy zariadenia, ktoré naplní vaše požiadavky v súčasnosti i v blízkej budúcnosti.

Stavba trojfázového elektromotoraZdroj: elements.envato.com
Stavba trojfázového elektromotora

Na modernej prevodovke naozaj záleží

Elektroprevodovka je mechanické zariadenie, ktoré sa používajú na zníženie rýchlosti elektrických zariadení. V prípade výmeny elektrických pohonov je dobré myslieť i na priemyselné prevodovky.

Ak používate staršie modely, urobte si prehľad na trhu o moderných čelných prevodovkách. Vďaka novým technologickým posunom došlo pri prevodovkách k veľkým zmenám – sú účinnejšie, majú nižšie vibrácie a robia menší hluk.

Elektromotor s prevodovkou špeciálne na mäso

Aj spracovanie mäsa a iných živočíšnych produktov si zaslúži vysokú účinnosť, rýchlosť a jednoduchosť. Elektromotor s prevodovkou pre mlynčeky na mäso je dostupný pre bežné malé podniky a tiež pre potravinársky priemysel, keďže sa dá používať s jednofázovým aj trojfázovým napájaním.

Efektívnu, tichú a spoľahlivú prevádzku prevodovky bez potreby špeciálnej údržby zabezpečuje zvyčajne vysokokvalitný elektromotor.

Šneková prevodovka stále v kurze

K vyhľadávaným typom prevodoviek stále patrí šneková prevodovka. Vyzdvihuje sa jej priaznivá cena, vysoká spoľahlivosť a dlhý pracovný cyklus. Rôzne druhy veľkostí a špecifikácií umožňujú výber šnekovej prevodovky, ktorá bude naplno spĺňať požiadavky projektu klienta.

Základom prevodovky je špecifické zloženie ozubeného kolesa, v ktorej šrób (šnek) zaberá spolu s ozubeným kolesom podobným čelnému kolesu. Tak môže používateľ nastaviť rýchlosť otáčania podľa potreby a zariadenie môže prenášať vyšší krútiaci moment.

Najčastejšie sa používajú na rôznych dopravníkoch, jednoúčelových strojoch či automatických kotloch.

Zaujímavý tip: Šnekové prevody sa používajú i do ladiaceho mechanizmu akustických gitár a zabezpečujú presnejšie naladenie gitary.

Elektrické pohony sa v priemysle využívajú kvôli vysokej účinnosti, širokému portfóliu aplikácií a výbornej dostupnosti. Spojte sa so skúsenými odborníkmi, ktorí vám priblížia možnosti, funkčnosť a výhody účinného elektrického pohonu podľa vašich potrieb a projektov.

Šneková prevodovkaZdroj: elements.envato.com
Šneková prevodovka

Značky: