Monitory značky EIZO vždy vynikali svojím prémiovým spracovaním, kvalitným displejom a pridanou hodnotou, vďaka čomu si vybudovali veľmi dobrú povesť.

EIZO FlexScan EV2795 stavia na týchto základoch a prináša moderné funkcie a vlastnosti.

EIZO FlexScan EV2795 ponúka 27-palcový IPS displej s rozlíšením 2560 × 1440 pixelov a 60 Hz obnovovacou frekvenciou. Maximálny jas dosahuje 350 cd/m2, v prípade prednastaveného kontrastu sme namerali takmer 250 cd/m2. Pomocou kalibračnej sondy sme takisto namerali pokrytie farebného priestoru sRGB na úrovni takmer 100 %.

Obrazovka displeja je matná, jej továrenská kalibrácia je perfektná. Chválime aj celkovú kvalitu panela, ktorá je špičková, s dôrazom na výbornú uniformitu. Presvitanie podsvietenia sme si nevšimli. Špičková kvalita displeja je v prípade EIZO monitorov štandardom, čo sa prejavuje aj na predajnej cene týchto modelov.

EIZO FlexScan EV2795Zdroj: EIZO
EIZO FlexScan EV2795

EIZO FlexScan EV2795 chválime za moderný a praktický dizajn. Monitor má tenké rámiky po štyroch stranách. Vyzerá to elegantne, ale zároveň je to aj praktické, pokiaľ budete používať jeden alebo dva monitory vedľa seba – či už v režime na šírku alebo na výšku.

V spodnom rámiku sú zabudované dva reproduktory. Stojan monitora umožňuje nadštandardné nastavenie výšky, jeho rameno pozostáva z celkovo troch častí. Konkurenčné monitory majú vo výbave rameno s jednou časťou. Rovnako je možné upraviť nastavenie natočenia a náklonu a monitor používať v už spomenutom režime na výšku.

EIZO FlexScan EV2795 má nadštandardnú výbavu portov. K dispozícii je HDMI 1.4, DisplayPort 1.3 a USB-C so 70 W nabíjaním. Vedľa neho sa nachádza druhý USB-C port, ktorý je určený na prepojenie dvoch FlexScan EV2795 monitorov pomocou jedného USB-C kábla. Je to efektívne a štýlové riešenie. Monitor obsahuje USB hub s troma USB 3.1 portami, 1 Gbps ethernetom a 3,5 mm jackom. Používanie monitora s dvoma zariadeniami zefektívňuje zabudovaný KVM spínač.

Cena: 743,90 €

Zapožičal: EIZO

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit