Berlínsky TIER rozširuje svoje pôsobenie a prináša flotilu nových zeleno-čiernych elektrokolobežiek aj do metropoly východného Slovenska.

Košičania už môžu využívať modely ES400B, ktoré majú okrem iného väčšiu výdrž baterky a svetelnú signalizáciu zmeny smeru, čo prinesie väčšiu bezpečnosť.

Podobne ako v iných mestách ako Viedeň, Berlín, Paríž či Bratislava budú elektrické kolobežky TIER k dispozícii nepretržite 24/7. Zvyčajne sa nachádzajú v blízkosti centrálnych dopravných uzlov, ako aj v iných rušných častiach mesta. Rámcové podmienky, ktoré zahŕňajú zónu pôsobenia a parkovacie zóny, boli definované a implementované v spolupráci s predstaviteľmi mesta.

Novinky v tohtoročných modeloch kolobežiek

Elektrokolobežky TIER dostupné v Košiciach sú s najväčším predným kolesom, širšou podložkou na státie, nabíjačkou na bezdrôtový telefón, dvojitým stojanom, dvojitými bubnovými brzdami a dvojitým odpružením. Najnovšia generácia je vybavená ešte ďalšími funkciami, aby bola každá jazda čo najbezpečnejšia a najplynulejšia. Nové e-kolobežky sú vybavené prednými a zadnými smerovými svetlami pre dobrú viditeľnosť.

Takto pracovníci vymieňajú batériu v kolobežkách TIER

Batéria sa mení priamo na mieste

Batérie e-kolobežiek TIER, ktoré sú priamo vymeniteľné na mieste vybitia, eliminujú potrebu prepravovať ich do skladov na nabíjanie. Tím TIER zamestnancov na mieste vymení prázdne batérie za úplne nabité, čím sa výrazne znížia prepravné náklady a emisie. Navyše modely ES400B disponujú batériou, ktorá pri bežnej jazde vydrží o približne 30 % dlhšie v porovnaní so starším modelom ES400A, ktorý poznáme napr. z Bratislavy.

Zdroj: TOUCHIT.sk
Porovnanie staršej a novšej generácie kolobežky TIER

Akčné balíčky

Jazdci v Košiciach môžu aktuálne využiť výhodný balíček Spring special, ktorý za 0,99 eur umožňuje neobmedzený počet odomknutí počas 30 dní alebo Welcome Day Pass 60 v hodnote 5,99 eur. Ten je určený pre nových jazdcov počas prvých 7 dní po registrácii v aplikácii TIER. V tejto cene je neobmedzený počet odomknutí a 60 minút jazdy počas 24 hodín.

Ako si požičať a vrátiť e-kolobežky TIER?

Ak chcete vyskúšať TIER, stiahnite si aplikáciu TIER, nájdite e-kolobežku na mape a odomknite ju naskenovaním QR kódu. Ak chcete ukončiť jazdu, nájdite na mape bezpečné miesto na zaparkovanie, posuňte stojan späť nadol, otvorte aplikáciu TIER a klepnite na „Ukončiť jazdu“. Platí sa aktivačný poplatok vo výške 1 eur a sadzba 0,13 centov za minútu. TIER akceptuje väčšinu kreditných kariet, ako aj PayPal.

Inak vedeli ste, prečo je to to TIER? Je to z nemeckého slova zviera, kolobežky sú totiž priateľské k prírode.

Zdroje: vlastné, TIER

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.