Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Novým elektrickým bicyklom BMW Active Hybrid e-bike začína BMW Lifestyle písať novú kapitolu úspešného príbehu ponuky bicyklov BMW Bikes Collection.

Opäť ukazuje, ako sa inovatívna technológia a premyslený dizajn môžu spojiť a vytvoriť esteticky príťažlivý finálny produkt.

Výkonná pomoc pri krátkych aj dlhých výletoch.

Bicykel BMW Active Hybrid e-bike dostal kompletne prepracovaný koncept pohonu, ktorý sa prejavuje v podobe výrazného nárastu výkonu. Pokročilý elektromotor Brose sa aktivuje na požiadanie a dopĺňa výkon, ktorý jazdec vydáva prostredníctvom pedálov. Motor dosahuje výkon 250 W a krútiaci moment až 90 Nm, čím dodáva extra dynamiku a ovládateľnosť, ktorými je značka BMW známa. Zdrojom energie pre elektrickú pomoc pri šliapaní do pedálov do vzdialenosti do 100 km je vymeniteľná batéria s kapacitou 504 Wh. Jazdec si môže nastaviť úroveň podpory úplne jednoducho cez nový displej. Na výber do rýchlosti 25 km/h má štyri rôzne režimy podpory od ECO (+ 50 %) až po TURBO (+ 275 %). Plus, vďaka micro USB a funkcii Bluetooth, sa s bicyklom poľahky spojí aj smartfón.

Harmonicky integrovaný pohon prináša elegantný športový profil.

BMW  Active  Hybrid e-bike zaujme technickými riešeniami aj dizajnom. Motor aj batéria sú plne zapracované do hliníkového rámu vytvarovaného pomocou vodného lúča, čo podčiarkuje elegantnú športovú siluetu bicykla. Tvary rámu zdôrazňuje aj typická vpred sklonená býčia šija, ktorá vyžaruje energiu. Príťažlivosť zvyšuje aj exkluzívne lakovanie kombinujúce čiernu (Frozen Black) a striebornú (Arctic Silver) farbu.

Pohľad na blatníky prináša nezvratný dôkaz o tom, že pri konštrukcii bicykla sa myslelo aj na najmenšie detaily. LED svetlo integrované do hliníkového zadného nárazníka zvyšuje bezpečnosť a vytvára ďalší príťažlivý dizajnový prvok.

Bezpečné nasadnutie s eZone.

Okrem nenapodobiteľného jazdného zážitku sa konštruktéri elektrobicykla zamerali aj na špeciálne vlastnosti sedadla. Práve preto bol výrobca sedadiel Selle Royale poverený spoločnosťou Designworks, dcérskou spoločnosťou BMW Group, aby vyvinul prvé sedadlo vytvorené podľa špecifických požiadaviek jazdcov na elektrických bicykloch. Inovatívny tvar sedadla eZone (v predaji od septembra) je založený na koncepte viacerých zón upravených podľa špeciálnych vlastností elektrických bicyklov a požiadaviek ich jazdcov. Krátka predná časť, stúpajúca plocha sedadla v zadnej časti a pohyblivé boky vytvárajú stabilnú plochu a zlepšujú stabilitu pri zrýchľovaní aj brzdení. Pri typickom zrýchľovaní elektrobicyklov zabezpečuje sedadlo dostatočnú mieru bezpečnosti. K maximálnemu pohodliu sedadla eZone prispievajú aj plochy vyplnené gélovými vložkami 3D Skingel a Royal Gel. Manipuláciu s bicyklom uľahčuje karbónová rúčka zapracovaná do spodnej časti sedadla. Vzhľadom na batérie a elektromotor bývajú totiž elektrické bicykle ťažšie než konvenčné.

BMW  Active  Hybrid e-bike je dostupný u vybraných predajcov BMW.

Maloobchodná cena odporúčaná výrobcom:

BMW Active Hybrid e-bike: 3 400 EUR.

Značky: