V porovnaní s klasickým mopom ponúka rýchlejšie a pohodlnejšie používanie.

Elektrický mop Cecotec FreeGo je praktický pomocník do každej domácnosti. Ide o praktickú náhradu za klasický mop, v porovnaní s ktorým šetrí čas. Nemusíte sa starať o drhnutie, jeho žmýkanie a vláčenie vedra. Namiesto toho zoberiete elektrický mop z jeho stanice, rýchlo vyčistíte, čo potrebujete, a vrátite ho späť.

Cecotec FreeGo mopuje a drhne nečistoty. Na tento účel využíva dva umývacie valce, ktoré sú tvorené z miliónov mikrovlákien a rotujú proti sebe vysokou rýchlosťou. Vďaka tomu účinne odstránia lepkavé nečistoty, zažratú špinu, kuchynskú mastnotu a rozliate tekutiny.

Cecotec FreeGoZdroj: TOUCHIT
Cecotec FreeGo

Elektrický mop obsahuje aj trysku, ktorá nastrieka vodu priamo na zaschnuté nečistoty a následne ich zotriete jedným ťahom preč. Intenzitu vody, ktorú mop strieka, si manuálne nastavujete. Spočiatku je potrebné zoznámiť sa s tým, koľko vody mop strieka, aby ste to zbytočne neprehnali. Po pár použitiach však budete presne vedieť, koľko vody potrebujete.

FreeGo je vhodný na všetky typy pevných podláh – drevené podlahy, parkety, laminát, dlažbu, PVC a vinyl. Vybavený je dvoma oddelenými nádržami. Nádrž na čistú vodu má objem 400 ml a nádrž na špinavú vodu má objem 180 ml. V praxi to znamená, že podlahy budete čistiť bez toho, aby ste museli opakovane meniť vodu a nosiť vedro tam a späť.

Cecotec FreeGoZdroj: TOUCHIT
Cecotec FreeGo

Výhodou je aj nízka hmotnosť a výborná ovládateľnosť, resp. obratnosť mopu. Vďaka tomu s mopom Cecotec FreeGo vyčistíte okolie nôh stola a stoličiek a dostanete sa s ním aj do kútov, k okrajom a pod posteľ či gauč.

Mop využíva 2000 mAh batériu, na jedno nabitie dokáže fungovať až 35 minút. Dobíja sa pomocou priloženej nabíjačky. Súčasťou balenia je aj podložka, v ktorej sa mop samostatne očistí. Tá jedným stlačením tlačidla vyžmýka umývacie valce, čím zabraňuje množeniu baktérií a šíreniu zápachu.

Cecotec FreeGoZdroj: TOUCHIT
Cecotec FreeGo

V rámci samostatného čistenia sa čistí iba predný valec, avšak bez problémov ich môžete prehodiť a vyčistiť tak oba. Odporúčame, aby ste občasne valce vyčistili aj manuálne a nechali ich uschnúť mimo mopu.

Cecotec FreeGo počas nášho testovania fungoval dobre. Mopovanie bolo rovnomerné a bez šmúh. Spočiatku sme si však museli zvyknúť na to, aby sme správne dávkovali vodu pomocou zabudovanej trysky.

Cena: 149 eur

Zapožičal: Cecotec

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem smart hodinky, Apple zariadenia a herné notebooky. Nájdete ma na sociálnych sieťach @roman_fitit