Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Piaggio a Feng Chen Wang, jedna z najodvážnejších a najinovatívnejších dizajnérok na medzinárodnom poli, spoločne predstavujú špeciálne upravenú edíciu modelu Piaggio 1, najnovšieho počinu v oblasti elektromobility od značky Piaggio.

Agilný, ľahký a praktický skúter Piaggio 1 vďaka strhujúcemu dizajnu a skutočnému citu pre detail predstavuje revolúciu vo svete e-skútrov. Špeciálna edícia Feng Chen Wang, ktorá má svoju predpremiéru na veľtrhu EICMA 2021, vyniká exkluzívnou farebnou grafikou, v ktorej dizajnérka kombinuje čínske tradície (Feng sa narodila v provincii Fujian na juhovýchode Číny, ktorá je preslávená krásnymi prírodnými scenériami) a preslávenú londýnsku kreativitu.

Vodové farby opticky kombinujú prírodné prvky vody so symbol Fénixa, ktorý v čínskej mytológii predstavuje cnosť a pôvab. Symbol je ručne maľovaný tradičnou čínskou technikou, zatiaľ čo zelená farba, použitá aj na poťahu sedla a ráfikoch, symbolizuje nielen domorodú faunu, ale aj univerzálne hodnoty ako zdravie, prosperitu a harmóniu.

Spolupráca s Feng Chen Wang ďalej viedla k návrhu špeciálnej prilby a kolekcie streetwareového unisex oblečenia. Módna kolekcia, predstavená v októbri tohto roku počas akcie Shanghai Fashion Week, pretvára tradície do modernej a špeciálnej podoby. Originálne až šokujúce oblečenie, v ktorom prevládajú recyklované materiály, je tiež symbolom výraznej pozornosti, ktorú Feng venuje témam udržateľných zdrojov, rešpektu k prírode a kreatívnej recyklácii.

Exkluzívne Piaggio 1 Feng Chen Wang (vo verziách Piaggio 1 a Piaggio 1 Active) bude u dealerov dostupné spolu so špeciálnou prilbou a módnou kolekciou oblečenia Feng Chen Wang for Piaggio.

Feng Chen Wang

Feng Chen Wang sa narodila v provincii Fujian na juhovýchode Číny. Odtiaľ odcestovala do Londýna, kde sa počas niekoľkých rokov vypracovala na špičkovú štylistku a stala sa súčasťou novej generácie módnych talentov. Na jej práci je vidieť snahu o koncepčný, osobitý a funkčný štýl, postavený na estetických hodnotách vychádzajúcich z jej čínskych koreňov a skúseností. Feng Chen Wang bola v roku 2016 nominovaná na cenu LVMH a na konte má spoluprácu so svetoznámymi značkami ako sú Nike, Converse, UGG a Levi’s.

Piaggio 1

Piaggio 1 kombinuje výhody moderného e-skútra – obratnosť a nízku hmotnosť, vhodnosť do mestskej premávky, s minimalizmom, praktickosťou, kvalitou a spoľahlivosťou, typickými pre skútre Piaggio.

Dôraz kladie predovšetkým na bezpečnosť, a to vďaka pevnému rámu a odpruženiu, navrhnutému pre pôžitok z jazdy, ale aj na atraktívny dizajn s citom pre ten najmenší detail. Dôležitý je komfort a vysoká úroveň spoľahlivosti, rovnako ako aj kompletný technologický balíček vrátane digitálneho farebného prístrojového panelu, LED osvetlenia a bezkľúčového zapaľovania. Piaggio 1 je jediným e-skútrom vo svojej kategórii, ktorý má rozmerný úložný podsedlový priestor, kam sa zmestí veľká jet prilba.

Piaggio 1 poháňa elektromotor zabudovaný do zadného kolesa: pri verzii moped s obmedzenou rýchlosťou na 45 km/h má výkon 1,2 kW, zatiaľ čo verzia elektrobike je vybavená jednotkou s výkonom 2 kW.

Vo všetkých verziách je batéria umiestnená pod sedlom, dá sa ľahko vybrať za niekoľko sekúnd a odniesť na nabíjačku domov alebo do kancelárie.

Piaggio 1: rýchlosť 45 km/h, dojazd až 55 km v režime ECO*, až 48 km v režime SPORT (WMTC)

Piaggio 1 Active: rýchlosť 60 km/h, dojazd až 85 km v režime ECO*, až 66 km v režime SPORT (WMTC)