Zdá sa, že výrobcovia smartfónov a ich dizajnérske štúdiá vyčerpali za posledné 3-4 roky všetky zaujímavé inšpirácie.

Po spustení predaja iPhone 6 väčšina výrobcov kopírovala jeho dizajn a takmer všetky spoločnosti vyrobili podobne vyzerajúce zariadenia. To isté sa stalo aj s prvou generáciou Xiaomi Mi Mix. Aktuálny trend je ešte alarmujúcejší. Stačí sa pozrieť na tohtoročné novinky veľkého množstva výrobcov a ich silnú inšpiráciu iPhone X a jeho zárezom v displeji.

Okrem dizajnu hrá dôležitú úlohu aj to, ako zariadenie vyzerá a ako na nás zapôsobí. V novembri sa objavili informácie o nadchádzajúcom zariadení Elephone s drevenou zadnou stenou. Ale odvtedy neboli k dispozícii žiadne ďalšie správy.

Dnes sa objavila nová fotografia tohoto zariadenia, ktorá znázorňuje kombináciu dreva, skla a kovu, čo by bolo veľmi zaujímavé riešenie. Drevo a sklo spája klasiku s moderným cítením a to je niečo, čo by sme určite privítali ako nový prvok pri dizajne smartfónov. Okrem toho existuje veľa výrobcov tretích strán, ktorí ponúkajú drevené puzdrá a to je známka popularity takéhoto riešenia a postupu v dizajne.

Páči sa vám tento nápad kombinácie klasických materiálov a moderného poňatia dizajnu smartfónov? Dajte nám vedieť do komentárov pod článkom.

zdroj: gizmochina

Prečítajte si aj:

MWC 2018: Energizer Power Max P16K Pro – 16 000 mAh batéria, 6 GB RAM, 128 GB úložisko a 4 fotoaparáty

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.