Sociálnu sieť možno čakajú veľké personálne zmeny.

Jednou zo zatiaľ posledných dejstiev v nekonečnej ságe zamýšľanej kúpy Twitteru zo strany Elona Muska je správa o údajných personálnych zmenách v tejto spoločnosti. Podľa denníka Washington Post by o prácu mohlo prísť až 75 % z celkovo 7500 zamestnancov.

Takýto škrt by sa musel prejaviť na chode sociálnej siete a oslabiť jej možnosti pri moderovaní obsahu i zabezpečovaní jej fungovania. Na druhej strane, podľa dokumentov a informácií, ktoré má Washington Post k dispozícii, aj súčasné vedenie Twitteru plánovalo škrty a to ešte pred dohodou o odkúpení Muskom. Tie sa však mali týka zníženia miezd o 800 miliónov dolárov. To by mohlo znamenať zníženie stavov o zhruba 1900 ľudí. Ďalšie šetrenie malo nastať v infraštruktúre a v rámci zatvorenia niektorých dátových centier.

Právny zástupca Twitteru Sean Edgett však uviedol, že diskusie o úsporách nákladov sa uskutočnili začiatkom tohto roka a po podpísaní dohody s Muskom boli ukončené. Odvtedy sa podľa neho už nepripravovalo žiadne iné prepúšťanie.

Elon Musk ohlásil kúpu Twittera v apríli 2022 za sumu 44 miliárd dolárov. Ako sám deklaroval, jeho cieľom bolo okrem iného zvýšiť slobodu prejavu na tejto sociálnej sieti. Neskôr ale prevádzkovateľov Twittera obvinil, že v podkladoch ku kúpe mu poskytli nepravdivé informácie o počte falošných účtov či tzv. spamovacích botov.

Na základe toho chcel z kúpy vycúvať, proti čomu však bolo vedenie Twittera a avizovalo, že vec bude riešiť na súde. Vtedy Musk opäť zmenil názor a oznámil, že je o kúpe ochotný znovu rokovať. Celá záležitosť tak stále nie je uzavretá.

Zdroj: Washingtonpost.com

Prečítajte si aj:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.