Predstaví niečo prevratné?

Neuralink Corporation je americká neurotechnologická spoločnosť založená ľuďmi okolo Elona Muska, ktorá vyvíja implantovateľné komunikačné rozhrania medzi mozgom a strojom. Najnovšie správy z prostredia spoločnosti nám prezrádzajú, že Neuralink už 31. októbra zorganizuje podujatie, na ktorom bude zdieľať pokrok, ktorý dosiahla v oblasti neurotechnológie.

Aj keď spoločnosť o tejto akcii (zatiaľ) bližšie neinformovala, tak určite sa budeme mať na čo pozerať. Dôkazom je aj posledná demonštrácia pokroku spoločnosti, v ktorej opica hrala klasickú hru Pong od Atari. Je tak možné, že niečo podobné uvidíme aj počas októbrovej udalosti. Je potrebné podotknúť, že projekt si za testovanie na zvieratách vyslúžil už nemalú kritiku. Portál Engadget dopĺňa, že v Neuralink ešte nezačali s pokusmi na ľuďoch.

Neuralink Elona Muska
Neuralink Elona Muska

Keďže ide o veľmi citlivú tému, od októbrovej udalosti bude záležať, ktorým smerom sa budú kroky spoločnosti v blízkej budúcnosti uberať. Pokiaľ však k tomu pripočítame, že z Nueralink pred šiestimi rokmi odišla väčšina spoluzakladateľov, a firemná morálka údajne nie je na vysokej úrovni, tak celý biznis spoločnosti nepôsobí príliš hodnoverne (zdroj: Fortune).

Ak si odmyslíme, že v USA sa 31. októbra oslavuje Halloween, tak je tu aj ďalší dôvod na tento dátum. Prezentácia prichádza práve v čase, keď sa objavili fámy, že spoločnosť Elona Muska chcela kúpiť konkurenčný Synchron. Ten v júli dokončil prvú endovaskulárnu inštaláciu mozgovo-počítačového rozhrania v USA. 

Je pritom možné, že všetko dôležité sa dozvieme až počas jesennej udalosti.

Zdroj: Engadget

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.