Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Tretia generácia skeneru POP opäť prináša výrazný posun hlavne v presnosti, kvalite, výkone a jednoduchšej obsluhe, RANGE 3D predstavuje veľmi zaujímavé riešenie na skenovanie veľkých formátov vo veľkom detaile

Spoločnosť Elvira, popredný dodávateľ 3D technológií a prevádzkovateľ portálu Abc3D, predstavuje Revopoint POP3 a Revopoint RANGE 3D, nové kompaktné 3D skenery firmy Revopoint určené na všestranné domáce a profesionálne využitie. Oba skenery rozširujú portfólio 3D skenerov  dostupných na portáli Acb3D, ktorý teraz predstavuje jednu z najkomplexnejších ponúk 3D skenerov dostupných zákazníkom v Českej republike a na Slovensku.

Revopoint POP3 je ďalšou generáciou všestranného kompaktného 3D skenera. Produkt, ktorý vo všetkých oblastiach nadväzuje na svojho predchodcu, poskytuje vo svojej kategórii mimoriadnu presnosť (až 0,05 mm), možnosť pracovnej vzdialenosti 150 mm – 400 mm a rýchlosť skenovania 12 – 18 snímok za sekundu. Vďaka konzistentnému a efektívnemu zachyteniu presných a detailných 3D modelov POP3 odbúrava potrebu ručného merania objektov. S 9-osovou jednotkou (Inertial Measurement Unit – IMU) ponúka POP3 aj presnejšie zachytenie pri skenovaní v pohybe, kedy pokročilý algoritmus eliminuje nepresnosti spôsobené náhlym a nečakaným pohybom alebo otrasom. Skener umožňuje rýchlo a jednoducho vytvárať presné 3D modely takmer akýchkoľvek objektov, ktoré sú okamžite pripravené na 3D tlač bez nutnosti časovo náročného modelovania v 3D softvéri.

Revopoint RANGE 3D s technológiou infračerveného svetlaprichádza tiež s rýchlosťou skenovania až 18 snímok za sekundu. Integrovaný, špeciálne vyvinutý čip, spolu s novými pokročilými algoritmami, umožňujú ešte plynulejšie spájanie snímok a zlepšuje tak efektivitu skenovania. S pracovnou vzdialenosťou 300 – 800 mm dokáže rýchlo a s vysokou kvalitou skenovať veľké objekty. Tento skener je typicky vhodný pre automobilových profesionálov a nadšencov, ktorí vďaka nemu môžu kompletne zachytiť ako exteriér, tak aj interiér a efektívne ho využiť v reálnom prostredí na rôzne opravy a úpravy, ako prestavby motora, výmenu dielov karosérie a pod. Skener tiež ponúka vysokú rýchlosť a presnosť pri vytváraní 3D modelov ľudského tela pre videohry, módne návrhárstvo, AR a VR aplikácie, kde je potrebné skenovať postavy od hlavy po päty.

„So zvyšovaním rýchlosti a výkonností 3D skenerov dochádza aj k rozširovaniu možností ich aplikácie v najrôznejších odvetviach,“ povedal Jan Šmejcký, riaditeľ spoločnosti Elvira. „Dve novinky v portfóliu Revopoint sú toho dôkazom a sme radi, že našim zákazníkom môžeme ponúknuť opäť vyššiu hodnotu a prínosy, či už pôsobia v priemyselných alebo umeleckých odboroch. POP 3 a RANGE ďalej rozširujú našu komplexnú ponuku 3D skenerov, ktorá dokáže pokryť široké potreby od hobby aktivít až po najnáročnejšie procesy v automotive či leteckej výrobe.“

V súvislosti s novo uvedenými produktmi spoločnosť Elivra predstavuje zvýhodnený špeciálny balíček 3D skenerov POP3, Mini (vr. dvojosé rotačné dosky) a Range. Balíček troch skenerov bol zostavený tak, aby zákazníci získali možnosť skenovať ľubovoľne malé a veľké objekty v čo možno najlepšom detaile a rýchlosti, a navyše v ľubovoľnom prostredí. Navyše môžu naprieč všetkými skenermi využiť všetko príslušenstvo, ako napr. dvojosový rotačný stolík.

V súčasnosti portál Abc3D ponúka širokú paletu 3D skenerov. Popri produktoch radu Revopoint tiež profesionálne 3D skenery značiek Scantech či eviXscan. Viac informácií nájdete na https://www.abc3d.cz/3d-skenery-a-software.

Značky: