Všetci máme svoje obľúbené Emoji.

V prehľade, ktorý pripravila aplikácia Facemoji, sa dajú vidieť najpoužívanejšie Emoji vo svete za posledný rok. Prezentácia obsahuje najpoužívanejšie z nich počas obdobia od júna 2022 do júna 2023. Na vedúcej pozícii je plačúci Emoji, ktorý zosadil iný, podobný, avšak s podobnou tematikou. Poradie piatich najobľúbenejších sa počas roka nezmenilo. V prvej 20-tke sa objavila vlajka Argentíny, pravdepodobne aj z dôvodu víťazstva Lionela Messiho na svetovom pohári v minulom roku.

facemoji report 2023Zdroj: Facemoji

Rebríček naprieč krajinám ukazuje podobné preferencie. Narúšajú to Kanada s Emoji nohavíc na druhom mieste a Taliansko so symbolom 100, takisto na druhej priečke. Zaujímavé sú aj porovnania podľa používania v konkrétnych aplikáciách. Obrázok lebky sa v TOP 10 umiestnil na TikToku a Snapchate.

Na blogu Emojipedia sú dostupné informácie o ďalších obrázkoch, ktoré budeme môcť v nasledujúcich rokoch používať. Medzi nimi zvisle a vertikálne naznačené kývanie hlavou, vták Fénix, dubák a alebo pretrhnutá reťaz. Mimochodom Svetový deň Emoji je stanovený na 17. júla. Je to každoročné pripomenutie si obrázkov

new emoji 2023Zdroj: Emojipedia Zedge

Zdroj: Facemoji

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.