Tento projektor je odpoveďou na to, ako doma pripraviť kvalitný zážitok z veľkej projekčnej plochy a pritom na to neminúť celoročný rozpočet na elektroniku.

Zameranie projektora

EPSON EH-TW6250 umožní sledovať filmy, hry a športové podujatia doma vo veľkom formáte, pričom súčasťou tohto projektora sú aj zabudované reproduktory (10 W).

Jeho inštalácia je jednoduchá, stačí ho položiť na stôl, vysunúť spodnú nožičku, zapnúť a ste v operačnom systéme Android TV, ktorý umožňuje multimediálne použitie. Takto prehrávate videá napr. z YouTube, využijete filmy z Google a podobne, a to bez toho, aby ste museli pripájať externý zdroj signálu.

Epson EH-TW6250Zdroj: TOUCHIT.sk
Epson EH-TW6250 a diaľkové ovládanie pre operačný systém Android TV

Prezentácia obrazu

Vytvorený obraz môžete zväčšovať, zmenšovať, pričom sa dá dosiahnuť obraz s uhlopriečkou až 12,7 metra. Projekčná vzdialenosť je od 1,2 m do 14,8 m. V hornej časti je mechanická horizontálna a vertikálna korekcia lichobežníkového skreslenia (±30°).

Epson EH-TW6250Zdroj: TOUCHIT.sk
Mechanické nastavenie zaostrenia, mierky a korekcie obrazu

My sme na prezentáciu obrazu použili bielu stenu a funguje to dobre. Ešte lepšiu kvalitu dosiahnete pomocou špeciálneho premietacieho plátna. Na pripojenie externého zdroja môžete použiť port HDMI 1.4, projektor Epson EH-TW6250 podporuje aj Wi-Fi pripojenie, a tak sa dá pripojiť na internet. Oneskorenie je 20 ms, z hľadiska podpory štandardov HDR je tu HDR10 a HLG. Farebné režimy sú Dynamický, Prirodzený, Kino a Vivid. Nám sa najviac páčil Prirodzený režim prezentácie.

Epson EH-TW6250Zdroj: TOUCHIT.sk
Projektor Epson EH-TW6250 pri premietaní videa

Epson využíva technológiu 3LCD, pomocou ktorej dosahuje jasný a zároveň farebný obraz vďaka rovnako vysokému bielemu a farebnému svetelnému výstupu. Udávaný kontrastný pomer je až 35 000 : 1.

Epson EH-TW6250Zdroj: TOUCHIT.sk
Epson EH-TW6250 a jeho modul pre operačný systém Android TV

Rozlíšenie obrazu je naozaj 4K UHD, a tak si užijete aj kvalitné detaily. Ocenili sme vysokú svietivosť, v tomto prípade je to maximálne až 2 800 lúmenov. V úspornom režime je to 1900 lúmenov, počas prítmia to plne postačuje.

Epson EH-TW6250Zdroj: TOUCHIT.sk
Samostatný modul pre OS AndroidTV

Dlhodobé používanie

Použitá lampa vydrží na dlhodobé používanie, vďaka životnosti svetelného zdroja 7 500 hodín (v režime šetrenia) môžete pozerať film každý deň (počítame hodinu a 45 minút) a pri tejto prevádzke vám lampa vydrží 11 rokov bez nutnosti výmeny. Náhradná lampa stojí okolo 125 eur. Epson je známy spoľahlivosťou projektorov, na dlhodobé použitie sa môžete spoľahnúť. Súčasťou výbavy je aj protiprachový filter, ktorý sa dá vyčistiť, prípadne vymeniť (33 eur).

Epson EH-TW6250Zdroj: TOUCHIT.sk
Epson EH-TW6250 a jeho prepojovacie porty

Maximálna spotreba projektora je 300 W, spotreba v šetriacom režime je 230 W, úroveň hluku pri prevádzke je 36 dB. Projektor sa dá namontovať aj na strop. Hmotnosť projektora je 4,1 kg a dá sa tak pohodlne preniesť.

Epson EH-TW6250Zdroj: TOUCHIT.sk
4K rozlíšenie a podpora HDR s projektorom Epson EH-TW6250

Vyhodnotenie

Epson EH-TW6250 je veľmi dobré riešenie na domáce použitie. Ocenili sme jednoduchú inštaláciu a kvalitný obraz. Integrácia modulu s operačným systémom Android TV prináša do tohto projektora možnosť samostatného použitia.

Epson EH-TW6250Zdroj: TOUCHIT.sk
Epson EH-TW6250 a tlačidlá na zapnutie projektora a voľbu zdroja

Cena: okolo 820 eur

Zapožičal: Epson

Zdroje: vlastné, Epson

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.