Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Epson bude tento rok prvýkrát súčasťou festivalu Týždeň vedy a techniky na Slovensku (TVT 2018), ktorého mottom je „15 rokov stretnutí s vedou! Objavuj ju s nami“. V rámci pätnásteho ročníku TVT 2018 sa bude v dňoch 8. a 9. novembra konať na výstavisku Incheba podujatie Veda netradične, kde nájdete aj stánok spoločnosti Epson.

Týždeň vedy a techniky na Slovensku je každoročným podujatím, ktorého cieľom je zlepšiť vnímanie vedy a techniky v povedomí celej spoločnosti, popularizovať a prezentovať ich, vzbudiť záujem mladých ľudí o štúdium vedeckých a technických disciplín, informovať verejnosť o poznatkoch vedy a techniky a o nutnosti podporovať vedu a techniku, ktoré sú základom hospodárskeho a spoločenského pokroku a pomáhajú riešiť globálne problémy a výzvy. TVT organizuje Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky, v spolupráci s Centrom vedecko-technických informácií SR a Národným centrom pre popularizáciu vedy a techniky v spoločnosti.

featured image

V rámci TVT 2018 budete môcť objavovať vedu počas viac ako 400 popularizačných podujatí po celom Slovensku, ako sú napríklad prednášky, festivaly, workshopy, či najrôznejšie súťaže s vedecko-technickým zameraním. Napríklad počas štvrtku a piatku 8. a 9. novembra od 9:00 do 19:00 sa na výstavisku Incheba bude konať interaktívna výstava Veda netradične, na ktorej uvidíte množstvo zaujímavých exponátov zo sveta vedy a techniky a vedu tak zažijete doslova „naživo“.

Práve na výstave Veda netradične nájdete aj stánok spoločnosti Epson. Pre detské publikom sme pripravili fotenie a tlač fotiek na tlačiarňach Epson, rôzne darčeky a neposlednom rade zábavné súťaže. Každý, kto bude dostatočne rýchlo šliapať na bicykli Epson, dokáže z tlačiarne vytlačiť stranu. Deti si na vlastnej koži vyskúšajú, koľko úsilia je potrebné pre tlač. Menší si budú môcť zasúťažiť v pexeso turnaji a vyhrať množstvo cien. Pre učiteľov a dospelých sme pripravili malú výstavu projektorov, ktoré môžu využiť na školách i v domácnosti.

Okrem projektorov budú v našom stánku aj fototlačiarne EPSON L805, EPSON L810, EPSON L7180 na ktorých si budú môcť všetci vytlačiť ich pamätné fotografie z Vedy netradične. V našom stánku však nájdete aj biznis tlačiareň WORKFORCE PRO WF-C869RD3TWFC, ktorá bude priamo napojená na bicykel, pričom bude možnosť na vlastné oči vidieť jej rýchlu a kvalitnú tlač.

Novinkou je aj monochromová tlačiareň ECOTANK ET-M1120 s podporou Wi-Fi pre malé a stredne veľké podniky s mimoriadne nízkou úrovňou celkových nákladov ja jej užívanie v užívateľsky príjemnom, štýlovom a kompaktnom dizajne. Vytlačí až neuveriteľných 5 000 strán so zahrnutým atramentom, ktorý sa dodáva vo fľaši pre veľmi jednoduchú manipuláciu. Vidieť ju naživo bude tiež možné v našom stánku Epson.

Značky: