Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Epson predstaví na veľtrhu Heimtextil rad svojich najpokročilejších digitálnych tlačiarní určených na tlač na textil, ktoré boli vyvinuté tak, aby spĺňali požiadavky trhu na flexibilné, ekonomické a udržateľné produkčné riešenia.

Epson ponúka rad riešení – od základných modelov a nízkonákladových digitálnych tlačiarní až po špičkové systémy v produkčnej kvalite – ktorých spoločným menovateľom sú výnimočná kvalita použitých technológií, tlačové hlavy Epson Micro Piezo a špeciálne atramenty.

Vôbec po prvý krát predstaví na veľtrhu Heimtextil Epson svoju inovatívnu produkčnú tlačiareň Monna Lisa. Monna Lisa prináša už viac ako desať rokov revolučné zmeny na trh digitálnej potlače textílií. Posunula toto odvetvie od pionierskej fázy vzoriek k spoľahlivej produkcii v plnom meradle. Mona Lisa bola vyrobená spoločnosťou Robustelli a využíva tlačové hlavy od Epsonu v kombinácii s atramentmi Genesta, ktoré boli vyvinuté spoločnosťou Epson v spolupráci s firmou For.Tex. Monna Lisa je unikátnym komplexným riešením pre profesionálny trh s textíliami. Je ponúkaná v troch variantoch (na šírku tlače 180, 220 a 320 cm), pre jej používateľov je výhodou skrátený čas výroby, možnosť tlače individuálnych dizajnov na akýkoľvek druh látky a možnosť flexibilnej nízkonákladovej tlače vzoriek.

V súčasnosti sa pigmentovými atramentmi Genesta potlačí viac ako 3 000 000 štvorcových metrov látky. Na veľtrhu Heimtextil sa bude pri ukážkach najrôznejších aplikácií na interiérové textílie používať model Monna Lisa T16 so 160 cm šírkou tlače na potlač prírodných látok ôsmimi odtieňmi pigmentových atramentov Genesta. Návštevníci si budú môcť prehliadnuť kvalitné reprodukovateľné, odolné a farebne stále potlačené látky s vysokou chromatickou presnosťou. Navyše je potlač textílií pigmentovými atramentmi Genesta na prístroji Monna Lisa veľmi ekologická, pretože nevyžaduje žiadne naparovanie ani pranie a spĺňa rastúce nároky tohto odvetvia na udržateľné výrobné technológie.

Spoločnosť Epson ukáže cenovo dostupný šesťdesiatštyri palcový model SureColor SC-F9200 z radu termosublimačných tlačiarní SureColor, ktorý vyniká jednoduchosťou použitia. Tento vysoko flexibilný stroj sa ideálne hodí na produkciu menších či stredných objemov vysoko kvalitných textílií alebo na tlač zákazkových dizajnov na pevné materiály, napr. dosiek za kuchynskou linkou, dosiek stolov, hrnčekov, príborov, váz alebo tácok. Tlačiareň SC-F9200 využíva štyri atramenty UltraChrome DS s čiernym atramentom HDK Black, je vybavená duálnymi tlačovými hlavami PrecisionCore TFP od spoločnosti Epson, ktoré zaisťujú konzistentné a spoľahlivé výsledky s výnimočnou kvalitou a jasnosťou farieb. Návštevníci veľtrhu si v stánku taktiež budú môcť prehliadnuť stolnú tlačiareň Epson SureColor SC-F2000 v akcii. Tá ponúka tlač priamo na látku a umožňuje behom minút vytvárať najrôznejšiu potlač utierok, záster, vankúšov a tašiek na objednávku.

Spoločnosť Epson úzko spolupracuje s dizajnérmi a školami po celom svete, aby preskúmala možnosti digitálnej tlače v oblasti módy a interiérového dizajnu. Pri príležitosti konania veľtrhu Heimtextil sa spoločnosť spojila so štyrmi mladými návrhármi textilného dizajnu z iniciatívy ‘Design for Living’, aby ukázala flexibilitu a potenciál, ktorý prináša digitálna tlač pri tvorbe najrôznejších textilných výrobkov. V stánku si budú návštevníci môcť všimnúť individualizovaný dizajn od jedného z týchto mladých návrhárov aplikovaný na najrôznejšie látky a predmety pre domácnosť. Zámerom je zdôrazniť, akú veľkú slobodu a aké možnosti dáva technológia od spoločností Epson a Robustelli do rúk dizajnérov a výrobcov.

Giovanni Pizzamiglio, manažér predaja spoločnosti Pro-Graphics, Epson Europe, povedal: „Výber a individualizácia je presne to, čo výroba interiérových textílií vyžaduje a vysoko univerzálna termosublimačná tlač tlačiarní Epson priamo na prírodné tkaniny práve tieto požiadavky spĺňa. Potlač širokého spektra vlnených, ľanových, bavlnených, hodvábnych a polyesterových textílií v kombinácii s najnovšími technológiami na potlač textilu od spoločnosti Epson prináša možnosť reprodukovať vysoko kvalitné, jasné a trvanlivé vzory v akomkoľvek množstve. Našim cieľom je dať dizajnérom, výrobcom a predajcom možnosť produkovať kvalitnú zákazkovú potlač textilu ekonomicky a rýchlo tak, aby mohli sledovať premenlivé trendy trhu.“

Značky: