Spoločnosť Epson na veľtrhu ISE 2019 ukázala svoj nový laserový projektor EB-L30000U s jasom až 30 000 lúmenov. Tento bude oficiálne uvedený na trh až v roku 2020, my sme si ho prezreli v Amsterdame na výstave ISE. Špičkový inštalačný laserový projektor je zameraný na spoločnosti zaoberajúce sa prenájmom a inscenáciami, pohostinstvom a turistickými atrakciami.

Tento projektor na stánku Epson pútal najväčšiu pozornosť a dokázal zobraziť výborný obraz plný detailov aj pri dennom svetle. My sme z celého predstavenia pripravili aj video, ktoré obsahuje prezentáciu nových projektorov, zariadení pre digital signature a tiež systému EpsonVortex.

Samozrejme, máme aj veľa fotografií, na ktorý je vidno atmosféru jedného z najväčších stánkov na výstave ISE v Amsterdame.

Epson zároveň odhalil svoj najnovší rad kompaktných inštalačných laserových projektorov, EB-L1075U, EB-L1070U a EB-L1050U, ktoré stačí namontovať a ďalej sa už o ne nemusíte starať. Ide o najdostupnejšie inštalačné projektory spoločnosti Epson s obrazovou technológiou 4K a podporou vymeniteľných objektívov. Sú navrhnuté na použitie pri veľkých udalostiach: od turistických atrakcií cez posluchárne, až po múzeá či zasadacie miestnosti. Vytvárajú jasné (až 7 000 lúmenov), detailné, živé a pôsobivé snímky. Vďaka minimalistickému, nenápadnému dizajnu a tichšiemu zvuku ventilátora sa dobre hodia do rôznych druhov prostredia.

Spoločnosť Epson na veľtrhu ISE ďalej predstavila štýlový signálový projektor EB-U50 s nízkymi celkovými nákladmi na vlastníctvo. Priestorovo prívetivý a nenápadný projektor EB-U50 bol navrhnutý tak, aby upútal pozornosť publika osvetlením a projekciou prakticky na každý povrch. Je možné ho použiť ako projektor alebo reflektor a je ideálny do výkladov, predvádzacích miestností, na dynamický alebo experimentálny obsah digitálneho umenia, obchodné označovanie, ako dekorácia, na vzdelávacie účely alebo na firemné prezentácie.

Virtuálny tunel #EpsonVortex

#EpsonVortex ponúkol tohtoročným návštevníkom zaujímavý zážitok z 360° kinetického portálu. Je to v podstate zvonka šestnástimi projektormi nasvietený tunel, v ktorom sa pohybujete. Prenesie vás nielen do centra zážitku, ale stanete sa súčasťou inštalácie.

Každý výlet v EpsonVortex je jedinečný. Spoločnosť Epson použila 16 laserových projektorov EB-L1755U vo dvoch na sebe umiestnených radoch s objektívmi ELPLU03 a zákazkovým 4D soundtrackom s viackanálovým zvukom. Pri prechode portálom sa stávate súčasťou tejto inštalácie. Každá osoba je totiž mapovaná laserovou maticou s vizuálnymi prostriedkami v reálnom čase, čím vzniká neustále sa meniace predstavenie reagujúce na každý pohyb jednotlivých osôb. Dobre je to pozorovať zvonka, lebo vtedy najlepšie vidíte animovaný pohyb vo vnútri pohybujúcej sa osoby. Z tohto predstavenia pripravujeme aj video.

Neil Colquhoun, viceprezident CISMEA s Professional displays spoločnosti Epson Europe nám pri osobnom stretnutí povedal: „Ide o našu doteraz najsilnejšiu audiovizuálnu zostavu začínajúc špičkovým projektorom EB-L30000U s jasom 30 000 lúmenov až po nový kompaktný signálový projektor EB-U50. Dokončili sme pôsobivú zostavu inštalačných projektorov, ktoré spĺňajú požiadavky najnáročnejších prostredí, a tešíme sa, až ich predvedieme na veľtrhu ISE.“

Medzi ďalšie zlaté klince v stánku patrila aj ukážka inteligentných titulkovacích okuliarov od Národného divadla Veľkej Británie navrhnutých pre ľudí so stratou sluchu. Inteligentné titulkovacie okuliare využívajú okuliare Moverio s aplikáciou rozšírenej reality spoločnosti Epson, s ktorými návštevníci divadla vidia synchronizovaný prepis dialógu v reálnom čase priamo na šošovkách okuliarov. To znamená, že ľudia so stratou sluchu môžu sledovať dej bez toho, aby spustili zrak z javiska.

„Rozšírená realita rýchlo dozrieva a mnoho testovacích aplikácií sa teraz stáva súčasťou hlavného prúdu. Skvelým príkladom je naša spolupráca s Národným divadlom, ktorá dokazuje, ako môžu inteligentné okuliare pomôcť ľuďom so stratou sluchu a sprístupniť im divadlo. Sú jednou z mnohých užitočných aplikácií naprieč rôznymi odbormi od maloobchodu, zdravotníctva a vzdelávania po opravy a údržbu, zábavu, múzeá a turistické atrakcie,“ povedala nám vedúca rozvoja nových trhov spoločnosti Epson EMEA Valerie Riffaud Cangelosiová.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.